Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Dalsem ‘Italiaans’ kampioen

Sport

KAMPEN - Wiecher Dalsem van SFC Kampen heeft zondag het virtueel Italiaans kampioenschap indoor roeien op de 1.000 meter gewonnen.

De Italiaanse Roeibond organiseerde vanuit Rome vanwege de Corona maatregelen weer een virtueel kampioenschap. Dalsem kon zich daardoor de reis naar Rome besparen. Hij  ging zeer voortvarend van start op de voor hem favoriete 1.000 meter. 

Alleen Zangla, uitkomend in een jongere categorie, ging sneller van start in zijn race. Na 400 meter had de Kampenaar Zangla te pakken, die helemaal stil kwam te liggen door zijn roekeloze eerste 150 meter. Dalsem roeide vanaf dat moment onbedreigd naar de overwinning in zijn eigen categorie, maar ook met de jongere categorie +50 erbij. 

De laatste 200 meter kon Dalsem zelfs de gaskraan nog eens opentrekken door te versnellen van 1.35 naar 1.31/1.32 en zo was hij de snelste roeier in zijn race. Hij pakte de zege met een mooie 3.08.7. 

Dalsem was de snelste roeier boven de 40 en had een grote voorsprong van 47 meter op zijn directe concurrent Paola Fabria.