Dalsem tijdens zijn race in Antwerpen.
Dalsem tijdens zijn race in Antwerpen. Foto: Aangeleverd

Wiecher Dalsem wint in Antwerpen

Sport

ANTWERPEN - Wiecher Dalsem heeft afgelopen zaterdag een perfecte test afgelegd. In Antwerpen bleek dat het wel goed zit met zijn vorm. Hij won het Open Belgische Indoor Rowing Championship (OBIC) op de 2.000 meter en zette een zeer snelle tijd neer.

De wedstrijd in België gold als voorbereiding op grotere en belangrijkere wedstrijden. Dalsem tankte een fikse dosis vertrouwen.

Dalsem heeft dit seizoen meer de focus gelegd op kracht en balanstraining om zich meer op de 500 en 1.000 meter te richten, waar kracht heel belangrijk is. Hij startte op de 2.000 meter omdat het NK over deze afstand gaat.

Dalsem nam in Antwerpen meteen de leiding en merkte al snel dat de Belg Ronny de Cocker, een topper op de marathon, het hoge tempo net niet kon volgen. Dalsem liep meter voor meter uit en roeide heel gemakkelijk. Na 1.000 meter stortte De Cocker helemaal in en roeide Dalsem onbedreigd naar de overwinning.

Dalsem wilde zich nog even goed testen en legde de laatste 500 meter in een zeer snelle 1.37 minuut af en kwam uit op 6.47.6. Dat was zijn snelste tijd over 2.000 meter van de afgelopen jaren. Door de gemakkelijke manier waarop hij deze tijd wist te roeien heeft Dalsem goede hoop dat hij weer een medaille kan pakken op het NK. Ook hoopt hij voorin het veld te eindigen in het virtuele Kampioenschap van Groot Brittannië, een sterk bezette wedstrijd.

Afbeelding