Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Wiecher Dalsem wint Scottish Rowing Indoor Championship

Sport

KAMPEN - Wiecher Dalsem kende afgelopen zaterdag een perfecte voorbereiding op de France Open. De Kampenaar won de strijd op de 500 meter bij de Scottish Rowing Indoor Championship.

De France Open staat over twee weken op het programma en is de grootste indoorwedstrijd in Europa. Zaterdag tankte Dalsem veel vertrouwen. Hij presteerde uitstekend bij de Scottish Rowing Indoor Championship. 

Dalsem ging bij deze wedstrijd vanuit training voluit om zich goed te testen. Hij kwam tot een tijd van 1.25.1 en won de 500 meter met overmacht. De nummer twee, Shaun Callaghan, volgde op de grote afstand in een tijd van 1.31.7. Ook dit keer lukte het Dalsem niet om onder de 1.25 te roeien. 

Hij probeert al vijftien jaar om een tijd van 1.24.9 te roeien, maar telkens laat hij op de laatste 50 meter teveel tijd liggen. Zaterdag gebeurde dat weer, maar toch blikte Dalsem zeer tevreden terug. 

Hij sprak van een perfecte wedstrijd als voorbereiding op de France Open. Dalsem is bij de France Open titelverdediger en hoopt ook dit jaar een podiumplaats te pakken.

Dalsem beleeft een goed seizoen en sprak lovende woorden over zijn masseur Dave van den Berg. “Ik train zeven keer per week. Dave zorgt ervoor dat mijn spieren soepel blijven en helpt me bij de voorbereiding op de wedstrijden.”