Afbeelding
Foto Tennekes

AV Isala ’96 start met clinic in de aanloop naar 2Bruggenloop

Sport

KAMPEN - Atletiekvereniging Isala ’96 start vanaf 31 januari met de Sport-Inn Kampen 2 Bruggenloop clinic. Deelnemers kunnen kiezen voor de maandag- of woensdagavond. In acht weken worden de lopers klaargestoomd voor de Ned Air 2 Bruggenloop.

Altijd al die ene afstand willen lopen? Wil je een stok achter de deur hebben of wil je werken aan je hardlooptechniek? Of heb je een ander doel? Het kan allemaal door deel te nemen aan de Sport-Inn Kampen 2 Bruggenloop clinic. 

In een periode van acht weken wordt toegewerkt naar de Ned Air 2 Bruggenloop, waar deelnemers van de clinic op hun eigen afstand kunnen starten. De 2 Bruggenloop staat gepland voor zaterdag 26 maart. 

Er wordt gestart op maandag 31 januari. Dan beginnen de deelnemers van de clinic op maandag. Woensdag 2 februari gaat de woensdag-groep van start. De clinic duurt iedere keer van 20.00 tot 21.00 uur. Deelnemers werken in acht weken toe naar de 2 Bruggenloop, waarbij ze hun eigen afstand kunnen kiezen (5, 10, 15 of 21,1 kilometer.

De kosten van de clinic bedragen 100 euro. Dat is inclusief een startbewijs en een uniek hardloopshirt. Deelnemers ontvangen voor 30 januari een persoonlijk schema om naast de wekelijkse groepstraining te voltooien. Dit schema is aangepast op de wensen van de deelnemer wat betreft het aantal trainingen per week. Tijdens de groepstraining worden gewerkt met wekelijkse thema’s om iedereen optimaal aan de start te laten verschijnen. 

Vanwege de coronamaatregelen is het nog niet zeker of de 2 Bruggenloop daadwerkelijk doorgaat op 26 maart. Eén ding is zeker, de hardloopclinic gaat zeker door. Mocht de 2 Bruggenloop niet doorgaan, dan blijft het startbewijs geldig voor de volgende editie. Het is ook mogelijk om als bedrijf of team mee te doen aan de hardloopclinic. Voor hardlopers die al staan ingeschreven voor de loop maar toch de clinic willen volgen, wordt de inschrijving door de organisatie omgezet. 

Inschrijven kan via de site van de Kamper atletiekvereniging (avisala96.nl). Hier is ook volop info over de clinic te vinden. Of stuur een mailtje naar: info@2bruggenloop.nl.