Afbeelding
Foto: Tennekes

Streep door derby Go-Ahead Kampen-KHC vanwege corona

Sport

KAMPEN - De derby tussen Go-Ahead Kampen en KHC gaat zaterdag niet door. Het duel stond voor zaterdag 18.00 uur op het programma en is op verzoek van KHC afgelast.

KHC wordt de laatste weken geteisterd door blessures. Vervolgens heeft het coronavirus toeslagen en zijn verschillende spelers niet beschikbaar vanwege coronabesmettingen. “We hebben nog maar negen fitte spelers over”, vertelt KHC-voorzitter Tjibbe van Dijk.

De voorzitter heeft met de situatie in zijn maag gezeten. “Ik ben niet van het afzeggen. Een derby behoor je met veel publiek in het weekend te spelen. Ik kan me best voorstellen dat Go-Ahead zich benadeeld voelt. Financieel brengt zo’n derby op zaterdag om 18.00 uur heel wat op.”  

“Daarom hebben we voorgesteld om de wedstrijd op tweede paasdag te spelen, maar de KNVB lag dwars. De wedstrijd moet binnen zeventien dagen worden gespeeld en daarna kun je nog zeven dagen uitstel krijgen. Dat betekent dat de wedstrijd uiterlijk op dinsdag 5 april moet worden ingehaald. Dan wordt het waarschijnlijk dinsdag 29 maart of dinsdag 5 april. Persoonlijk vind ik het een slechte zaak dat de KNVB het zo doet”, aldus Van Dijk.

Gerard Meijeringh