Sherise Slendebroek met Goldbergs Chilayne.
Sherise Slendebroek met Goldbergs Chilayne. Foto: Aangeleverd

Deltaruiters pakken prijzen bij springwedstrijden

· leestijd 1 minuut Sport

IJSSELMUIDEN - Het weekend bij de Deltaruiters stond in het teken van de springruiters. Zowel de ponyruiters als de paardenruiters zijn van start gegaan.

In Genemuiden tijdens het indoor springwedstrijd bij de Zwartewaterruiters zijn onder andere de gezusters Slendebroek gestart. In de klasse B, categorie ABC reed Sherise Slendebroek met Goldberg’s Chilayne. In het eerste parcours was deze combinatie foutloos en verdiende 76 stijlpunten. Deze prestatie was goed voor de eerste prijs. In het tweede parcours behaalde Sherise Slendebroek een derde prijs en wist ze zich te plaatsen voor de finale. Na een foutloos finaleparcours en foutloze barrage met een snelle tijd mocht de Deltaruiter een derde prijs in ontvangst nemen.

Roselyn Slendebroek startte met Fly de la Noyelle in de klasse BB en reed een foutloos parcours met 73 stijlpunten. Daarna ging ze voor een rondje in de klasse B. Voor de allereerste keer sprong ze in wedstrijdverband op deze hoogte. Roselyn Slendebroek deed dit zeker niet onverdienstelijk. Via een foutloze ronde en 73 stijlpunten mocht ze een derde prijs mee naar huis nemen. 

Ook Jojanneke Slendebroek startte in de klasse BB maar dan met haar pony Hertog. In het eerste parcours bleef ze foutloos. Ze sleepte een tweede prijs in de wacht met 72,5 stijlpunt. Bij het tweede parcours wist Slendebroek zelfs een eerste prijs te bemachtigen. 

In de klasse M, categorie C/D/E stond Kyra Snoeijer met haar pony Don Gravin op de deelnemerslijst. In het eerste parcours bleef ze foutloos. In het tweede parcours werd een er balkje afgetikt. Toch mocht ze een derde prijs in ontvangst nemen. Het tweede parcours progressief werd gelijk op tijd gereden. Hier verdiende Snoeijer een tweede prijs. Komende zaterdag komt ze in actie op het NK.

Anouk Lorist reisde af naar Wezep. Daar reed zij samen met haar paard Mirage een mooi rondje in een zeer groot deelnemersveld. Haar rondje in de klasse B werd gewaardeerd met 80 stijlpunten en dat leverde een tweede prijs op.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 2 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 14 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 15 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 23 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57