Jorita Meuleman met Lady Leatherdale JJ.
Jorita Meuleman met Lady Leatherdale JJ. Foto: Foto4you

Weer veel prijzen voor Deltaruiters bij Samen Sterk Dressuurcompetitie

· leestijd 1 minuut Sport

IJSSELMUIDEN/KAMPEN - In IJsselmuiden werd er gestreden door de dressuurruiters tijdens de tweede wedstrijd van de “Samen Sterk”-dressuurcompetitie. Diverse Deltaruiters vielen weer in de prijzen.

In de klasse B hebben de amazones van LR de Deltaruiters zaterdagochtend het podium bezet tijdens de Samen Sterk Dressuurcompetitie Paarden 2021. Nikki Smeman ging met haar paard Kardashian bij de eerste proef aan kop met 207 punten. Gevolgd op een tweede plek met 204 punt door Jorita Meuleman met Lady Leatherdale JJ. Nikkie Smeman en Jorita Meuleman ruilden van plek op het erepodium bij het ophalen van de prijzen van de tweede proef. Jorita Meuleman werd eerste met 211 punten, gevolgd door Nikkie Smeman met 209 punten. Manouck van den Berg volgde op de derde plek met haar paard Mac Diamond met 200 punten. 

In de klasse M1/M2 wist Carolina Hoppenbrouwer de vijfde plek op haar naam te schrijven tijdens de tweede proef. Dit deed zij met haar paard Kiyan. Zij behaalden samen 190,5 punten. Vrijdag werd de klasse Z2/ ZZL verreden in de manege in IJsselmuiden. Hier wist Mellany van den Vorstenbosch met het paard Luxform’s Grappa Una een tweede plaats te bemachtigen. Op deze vrijdag wist ook Maxime van Dijk met haar paard Kokulan een plek op het erepodium te behalen door twee nette proeven neer te zetten. Hun eerste proef was goed voor 222 punten en een vierde plek. De tweede proef deden ze er een schepte bovenop en was de focus nog beter. Hier wisten zij met hele mooie punten (241,5 punten) de winst te pakken. 

Zaterdag werd de laatste wedstrijd verreden van het springconcours de Zilveren Ui in Kampen voor de pony’s en de paarden. Jojanneke Slendebroek ging met de winst naar huis samen met haar pony Lady in de springklasse BB met 75 stijlpunten. In de klasse L was Jojanneke Slendebroek wederom foutloos in een snelle tijd tijdens het eerste parcours. Dit was goed voor een tweede prijs met haar andere pony, Fly de la Noyelle. 

Kyra Snoeijer startte in Kampen met haar E pony Don Gravin voor het eerst in de klasse M. Deze wedstrijd telde mee als selectiewedstrijd voor de Regiokampioenschappen en er werd tevens gereden voor een finale plek in de finale van de Zilveren Ui. Ze reed twee mooie foutloze parcoursen. Ze won de tweede in het eerste parcours van de llasse M, categorie D/E. In de finale moest Snoeijer strijden tegen de categorie C en D pony ‘s. Na een foutloos parcours kon er gestart worden in de barrage. Deze ging ook weer foutloos en mooi snel. Ze kwam over de finish in de tweede tijd en nam twee tweede prijzen mee naar huis.

Wendelie Flier kwam in Kampen uit met paard Makkie. De vierjarige zette zijn beste beentje voort en haalde een mooie finaleplek met Wendelie binnen. Naar drie foutloze rondjes was Flier met Makkie net niet snel genoeg om de Zilveren Ui te winnen in de klasse B voor de paarden. Maar de tijd was wel goed voor een mooie tweede plaats.

Gerard Meijeringh