Meike Bliek met Sjef.
Meike Bliek met Sjef. Foto: Ellen Rook

Veel podiumplaatsen voor Deltaruiters in herfstvakantie

· leestijd 1 minuut Sport

IJSSELMUIDEN - De herfstvakantie stond bij de Deltaruiters in het teken van veel paardensport voor jong en oud. Diverse leden vielen in de prijzen.

Zaterdag stond de Deltamanege in het teken van de dressuur voor de ponyruiters. Verschillende clubleden mochten starten en hebben hun kunsten laten zien in de dressuurring. 

In de klasse B, categorie ABC was er een gezonde strijd tussen verschillende leden. Tijdens de eerste proef nam Sophie Post met haar pony Minihoeve’s Alégro de tweede prijs in ontvangst met 203 punten. Esmee Verwoert volgde samen met Pampa-Star met de derde prijs met maar 1.5 punt minder (201.5 punten). Lisa Post met Feline HP sloot de prijzenreeks af met een vierde prijs (199 punten). 

Bij de tweede proef ging Lisa Post met de tweede prijs aan de haal met haar pony Minihoeve’s Alégro. Hier behaalden ze 188.5 punten. Sherise Slendebroek volgde met 188 punten voor de derde prijs. Zij deed dit met haar pony Goldsberg’s Chilayne. 

In de klasse B, categorie D/E heeft Deborah van der Molen met haar pony Enjoy’s Angel de winst gepakt bij de eerste proef met 209 punten. Lisa van Wijnbergen eindigde als tweede met Donja (205,5 punten). De derde plaats was voor Roselyn Slendebroek met Fly de la Noyelle (203 punten). 

Deborah van der Molen was ook bij de tweede proef de beste Deltaruiter. Ze eindigde hier als derde met 191 punten. Rosalyn Slendebroek en Lisa van Wijnbergen volgden beiden met 190 punten.

In Wezep streden de dressuurruiters vorige week bij de paarden om de Onori Bokaal. Jorita Meuleman mocht met haar Lady Leatherdale na het krijgen van een veulen weer op pad. Dit deden zij niet onverdienstelijk. Voor in de week had ze al twee mooie proeven neergezet. Zaterdag trok ze deze lijn door met een tweede en derde prijs en een finaleplaats. Linda Kok behaalde vrijdag met Wandermaerchen een derde plek in de klasse L2 met 202 en 208 punten.

In Luttenberg stal Knoxville JJ de show tijdens de eerste proef in de klasse Z2 samen met Mellany van den Vorstenbosch. Bij de dressuur wedstrijd ‘Gouden IJzer’ haalden zij de eerste prijs met 228 punten. Het tweede rondje sloeg de moeheid toe waarna Van den Vorstenbosch besloot de finale aan zich voorbij te laten gaan. 

Na al het dressuurgeweld van deze week wist Kristy Rorije nog prijzen te pakken in Raalte tijdens het springconcours. Haar comeback met Cinco W in de klasse Z werd beloond met een derde prijs. In de klasse L reed ze met Kontiki VDW naar een vijfde plaats. Met Miraga eindigde ze als negende in de klasse B.

Vorige week woensdag kwamen de bixieruiters in actie in IJsselmuiden. De dressuurproef Meike Bliek met Shef was goed voor een eerste plaats in de B1.
Sherise Slendebroek wist bij het A-springen een eerste prijs binnen te slepen met haar pony Goldsberg’s Chilayne. Lisa Post eindigde als tweede met Tinkerbel.


Gerard Meijeringh

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 6 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 18 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 19 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57