Afbeelding
Foto: Tennekes

Wit-Blauw drukt KV DOS Kampen met duidelijke cijfers tussen de deuren van de eerste klasse

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - Wit-Blauw/Green Organics heeft zaterdag een eerste forse tik uitgedeeld aan KV DOS Kampen/Veltman. In het eerste deel van het tweeluik om één plek in de overgangsklasse won Wit-Blauw afgetekend met 35-23 en drukte DOS daarmee stevig tussen de deuren van de eerste klasse. Komende zaterdag moet DOS een verschil van twaalf punten zien goed te maken om degradatie naar de eerste klasse te voorkomen. Een schier onmogelijke opgave.

De vraag was of DOS kon stunten. Wit-Blauw is al vele jaren een maatje te groot voor DOS, maar de afgelopen tijd ging het moeizaam bij Wit-Blauw. Dat zorgde voor een sprankje hoop bij DOS, maar dat maakte al snel plaats voor mineur. DOS begon dramatisch aan de wedstrijd en keek na nog geen vijf minuten speeltijd al tegen een 7-0 achterstand aan. Na de 8-1 kwam DOS wel goed terug tot 8-5, maar verder liet Wit-Blauw het niet komen. In deze fase vloog de vlam even in de pan, maar toen Wit-Blauw de voorsprong weer uitbreidde, verdween het vuur uit de wedstijd. Dat wil niet zeggen dat DOS gas terug nam. De spelers vochten voor een goed resultaat, maar Wit-Blauw was simpelweg beter.

Na een ruststand van 22-15 werd het verschil in de tweede helft wat groter. Uiteindelijk bepaalde Wit-Blauw de marge op twaalf met een zege van 35-23. Er werd veel gescoord en publiek zag een leuke korfbalwedstrijd. Wit-Blauw lijkt naar één wedstrijd de buit al binnen te hebben. “We mogen tevreden zijn met het verschil. Volgende week begint DOS aan de tweede wedstrijd met een achterstand van 12-0. Dat geeft weinig vertrouwen”, aldus Wit-Blauw-trainer Pascal Zegwaard. 

“We begonnen heel slecht en lieten Wit-Blauw gelijk in een flow komen. We waren veel te gespannen, dat zag je terug. Daarna ging het beter, maar we stonden al zover achter”, ,aldus DOS-trainer Michaël Jongman. “We zitten in een moeilijke fase en krijgen weel treffers tegen. Ik ben wel blij dat we zoveel goals hebben gemaakt. Maar we maken nog teveel overtredingen. De spelers werken hard, maar voor dit niveau komen we nog tekort. Er zit potentie in deze groep, maar de spelers moeten vlieguren maken. Jongman zit ook volgend seizoen op de bank bij DOS. “Ik heb voor een jaar bijgetekend, samen met Edwin (Spielhagen, red.). Zolang ik potentie zie en de groep gretig is, ga ik door.”

Zegwaard zag dat zijn ploeg in de beginfase een heel hoog scoringspercentage haalde. “Daarna moet je de simpele dingen blijven doen, maar we werden laks. Dat is ook wel begrijpelijk als je zo gemakkelijk kunt schieten, goals kunt maken en kunt herhalen. Daar was ik beducht op. Daarom heb ik een time-out genomen. Het enige waar ik verder vandaag op gecoacht heb is de rust bewaren. Dynamisch in je lichaam en rustig in de kop. Onze opdracht was vandaag om een groot verschil te maken. Dat is gelukt. DOS kwam goed terug. DOS steeg vandaag boven zichzelf uit. Dat deden ze goed. Gelukkig waren we op de afspraak. Op het moment dat het moest stonden we er weer. Dat heb ik gevraagd en dat hebben mijn spelers geleverd.”

Gerard Meijeringh

Afbeelding
24 verenigingen uit Kampen op pad voor Grote Clubactie Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Expositie van prints van werken van Van Gogh Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester en wethouders laten regionale stem horen tijdens 'Laat ons niet in de St(r)eek' - evenement Algemeen 17 uur geleden