Afbeelding
Foto: Tennekes

Wit-Blauw drukt KV DOS Kampen met duidelijke cijfers tussen de deuren van de eerste klasse

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - Wit-Blauw/Green Organics heeft zaterdag een eerste forse tik uitgedeeld aan KV DOS Kampen/Veltman. In het eerste deel van het tweeluik om één plek in de overgangsklasse won Wit-Blauw afgetekend met 35-23 en drukte DOS daarmee stevig tussen de deuren van de eerste klasse. Komende zaterdag moet DOS een verschil van twaalf punten zien goed te maken om degradatie naar de eerste klasse te voorkomen. Een schier onmogelijke opgave.

De vraag was of DOS kon stunten. Wit-Blauw is al vele jaren een maatje te groot voor DOS, maar de afgelopen tijd ging het moeizaam bij Wit-Blauw. Dat zorgde voor een sprankje hoop bij DOS, maar dat maakte al snel plaats voor mineur. DOS begon dramatisch aan de wedstrijd en keek na nog geen vijf minuten speeltijd al tegen een 7-0 achterstand aan. Na de 8-1 kwam DOS wel goed terug tot 8-5, maar verder liet Wit-Blauw het niet komen. In deze fase vloog de vlam even in de pan, maar toen Wit-Blauw de voorsprong weer uitbreidde, verdween het vuur uit de wedstijd. Dat wil niet zeggen dat DOS gas terug nam. De spelers vochten voor een goed resultaat, maar Wit-Blauw was simpelweg beter.

Na een ruststand van 22-15 werd het verschil in de tweede helft wat groter. Uiteindelijk bepaalde Wit-Blauw de marge op twaalf met een zege van 35-23. Er werd veel gescoord en publiek zag een leuke korfbalwedstrijd. Wit-Blauw lijkt naar één wedstrijd de buit al binnen te hebben. “We mogen tevreden zijn met het verschil. Volgende week begint DOS aan de tweede wedstrijd met een achterstand van 12-0. Dat geeft weinig vertrouwen”, aldus Wit-Blauw-trainer Pascal Zegwaard. 

“We begonnen heel slecht en lieten Wit-Blauw gelijk in een flow komen. We waren veel te gespannen, dat zag je terug. Daarna ging het beter, maar we stonden al zover achter”, ,aldus DOS-trainer Michaël Jongman. “We zitten in een moeilijke fase en krijgen weel treffers tegen. Ik ben wel blij dat we zoveel goals hebben gemaakt. Maar we maken nog teveel overtredingen. De spelers werken hard, maar voor dit niveau komen we nog tekort. Er zit potentie in deze groep, maar de spelers moeten vlieguren maken. Jongman zit ook volgend seizoen op de bank bij DOS. “Ik heb voor een jaar bijgetekend, samen met Edwin (Spielhagen, red.). Zolang ik potentie zie en de groep gretig is, ga ik door.”

Zegwaard zag dat zijn ploeg in de beginfase een heel hoog scoringspercentage haalde. “Daarna moet je de simpele dingen blijven doen, maar we werden laks. Dat is ook wel begrijpelijk als je zo gemakkelijk kunt schieten, goals kunt maken en kunt herhalen. Daar was ik beducht op. Daarom heb ik een time-out genomen. Het enige waar ik verder vandaag op gecoacht heb is de rust bewaren. Dynamisch in je lichaam en rustig in de kop. Onze opdracht was vandaag om een groot verschil te maken. Dat is gelukt. DOS kwam goed terug. DOS steeg vandaag boven zichzelf uit. Dat deden ze goed. Gelukkig waren we op de afspraak. Op het moment dat het moest stonden we er weer. Dat heb ik gevraagd en dat hebben mijn spelers geleverd.”

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 12 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen gisteren
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen gisteren
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 28 mrt, 06:57
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57