Stockfoto

KV DOS wacht degradatieduels

KAMPEN - KV DOS Kampen kan zich niet meer rechtstreeks handhaven en moet zich via degradatiewedstrijden tegen Wit-Blauw of NKC ‘51 zien veilig te spelen. De ploeg verloor met 21-13 bij ZKC ‘19, waardoor de voorlaatste plek in de overgangsklasse b onbereikbaar is geworden.

Om zich alsnog veilig te spelen en degradatiewedstrijden te voorkomen moest DOS deze wedstrijd gewonnen worden met een gat van minimaal acht doelpunten. Dit bleek een enorme uitdaging voor de ploeg uit Kampen.

De eerste 15 minuten waren beiden ploegen in evenwicht met een stand van 4-4. Hierna kreeg ZKC’19 grip op de wedstrijd en wist het in 5 minuten de stand te brengen tot 8-4. DOS creëerde goede kansen, maar treffers bleven uit. Het geslagen gat kon hierdoor niet meer voor rust gedicht worden. DOS ging met een 7-12 achterstand de rust in.

In de tweede helft wist ZKC’19 het gat nog verder te vergroten en raakten de punten voor DOS verder uit zicht. ZKC bouwde een marge op van acht punten.

DOS-trainer Michaël Jongman reageerde hierop met de nodige omzettingen. Zo werden Rosalie Korteschiel en de inmiddels ingevallen Lotte Doorn gewisseld van vak. Dit zorgde voor meer aanvallende dreiging bij de heren Dennis van Putten en Matthijs van den Berg. Beiden konden dit omzetten met een doelpunt op afstand. Dit leverde een stand op van 16-10 in de 19e minuut van de tweede helft.

DOS wist veel rebounds af te dwingen, maar ZKC liet zich niet van de wijs brengen en trok de wedstrijd steeds meer naar zich toe. Beiden ploegen bleven strijdlustig. Vier minuten voor tijd was ZKC’19 overtuigd van de winst en bracht zeven wissels in. Aan de kant werd het feestje van klassebehoud al gevierd. KV Dos Kampen hield de koppen omhoog tot het eind, maar wist het verschil niet verder terug te brengen en verloor met 21-13.

DOS-trainer Jongman ziet ondanks dit verlies positieve ontwikkelingen: “Verdedigend zit het de laatste weken steeds beter in elkaar. We weten elkaar steeds beter te helpen en te coachen. We zullen ook aanvallend deze stappen moeten gaan zetten. De opgelegde kansen die we krijgen moeten we gaan benutten, waardoor we onszelf gaan belonen. Daar gaan we aan werken.”