Afbeelding
Stockfoto

Koploper veel te sterk voor KV DOS Kampen

Sport

WESTBROEK - De korfballers van KV DOS Kampen hebben ook geen punten overgehouden aan het derde duel in de zaalcompetitie. Zoals verwacht was DOS Westbroek een maatje te groot. DOS werd afgedroogd met 33-9. 

DOS Kampen heeft moeite met het maken van doelpunten. Dat bleek ook in de wedstrijd in Westbroek. Na 8 minuten keek DOS al tegen een 5-0 achterstand aan. Noa van Zuthem, die haar debuut maakte in de hoofdmacht van DOS, scoorde de treffer voor de bezoekers uit Kampen.

Het ervaren DOS Westbroek ging goed om met de verdediging van DOS Kampen en kwam in de eerste helft dertien keer tot scoren. Vlak voor rust scoorde Wichard van der Kolk de tweede treffer voor de Kamper formatie, zodat de thuisploeg gingen rusten met een 13-2 voorsprong.

Na rust begon DOS Westbroek sterk en maakte in vijf minuten vijf treffers. Wichard van der Kolk deed wat terug. DOS Kampen scoorde in de tweede helft slechts zeven keer, terwijl DOS Westbroek twintig doelpunten wist te maken. Het was terug te zien in de einduitslag, 33-9. Doel van DOS was alles te geven. Dat deden de spelers van DOS tegen een sterke tegenstander. Naast Noa van Zuthem mochten ook Niels Keizer en Joanne de Kamp hun debuut in het eerste team van DOS Kampen. 

DOS Kampen staat onderaan in de overgangsklasse Bb met nul punten. ZKC ‘19 staat voorlaatste met twee punten. Op 26 maart treffen beide ploegen elkaar in Zuidwolde.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
ChristenUnie Overijssel wil opnieuw inzet van provincie voor behoud Gronings Kinderhartcentrum Algemeen 26 jan, 15:25
Afbeelding
Opening nieuw fietspad langs N760 tussen IJsselmuiden en Genemuiden Algemeen 26 jan, 15:22
Afbeelding
Studiebijeenkomst met Oscar Lohuis in IJsselmuiden Algemeen 26 jan, 15:14
Afbeelding
SP en SGP Overijssel samen op de bres voor arbeidsmigranten Algemeen 26 jan, 15:10
Afbeelding
De BlueZZ Club voorziet in behoefte en zet jazz en blues optredens voort Algemeen Ingezonden 26 jan, 10:09
Afbeelding
Steeds meer mensen zien belang van levenstestament Partnerbijdrages 25 jan, 15:52