Afbeelding
Foto Tennekes

Kamper korfbalgevecht na nederlaag Wit-Blauw

Sport

KAMPEN - Wit-Blauw/Green Organics verloor zaterdag van NKC ’51 en is daardoor als laatste geëindigd in de overgangsklasse Ba. En dat betekent dat het Kamper korfbalpubliek wordt getrakteerd op een aantrekkelijk toetje. Wit-Blauw en KV DOS Kampen/Veltman gaan het tegen elkaar opnemen met als inzet één plek in de overgangsklasse. De verliezer degradeert naar de eerste klasse. 

KV DOS Kampen wist al dat het onderaan zou eindigen in de overgangsklasse Bb. Zaterdag werd in de Oosterholthoeve in IJsselmuiden het inhaalduel tegen DOS Westbroek gespeeld. De Kamper ploeg verloor met grote cijfers (11-44) en kan zich opmaken voor het sportieve gevecht tegen Wit-Blauw. 

Wit-Blauw maakte zaterdag nog een kleine kans om zich rechtstreeks veilig te spelen. Dan moest er wel met dikke cijfers gewonnen worden van NKC. Dat zat er geen moment in. Wit-Blauw liep eigenlijk de gehele wedstrijd achter de feiten. De ploeg kwam al snel op achterstand en keek daarna de gehele wedstrijd tegen een kleine achterstand aan, die later groeide tot een marge van vier punten. Uiteindelijk verloor de Kamper ploeg met 20-22.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
24 verenigingen uit Kampen op pad voor Grote Clubactie Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Expositie van prints van werken van Van Gogh Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester en wethouders laten regionale stem horen tijdens 'Laat ons niet in de St(r)eek' - evenement Algemeen 18 uur geleden