Afbeelding
Foto: KHC

KHC versterkt zich met Steven Vonk en Ian van de Kolk, Luhukay, Özen en Rojer vertrekken

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - KHC heeft de selectie opnieuw versterkt. Met keeper Steven Vonk is wederom een speler van Go-Ahead vastgelegd. Daarnaast komt Ian van de Kolk over van Zwolsche Boys.

Steven Vonk (20) doorliep zijn jeugdopleiding bij DOS Kampen, waarna Go-Ahead hem vorig jaar oppikte. “Hij vond daar niet het plezier dat hij hoopte en daarnaast versterkte Go-Ahead de selectie recent met een extra doelman. Het speelde door zijn hoofd om volgend seizoen met zijn vrienden te gaan spelen, maar de gesprekken met technische commissie en de (keeper) trainer bij KHC gaven hem een goed gevoel en genoeg vertrouwen om er volgend seizoen vol voor te gaan. Bijzonderheid is dat de kans bestaat dat we Steven eerst nog als tegenstander treffen in de derby van maandag. Tim Noordman, eerste doelman van Go-Ahead, liep afgelopen zaterdag een zware blessure op”, zo laat KHC weten. 

Linkerverdediger Ian van de Kolk komt over van Zwolsche Boys. De 20-jarige Van de Kolk is al vanaf zijn 17e vaste waarde bij de Boys. “Ian is een sterke, snelle back met veel diepgang in zijn spel en geeft aan toe te zijn aan een volgende stap. Hoewel het een behoorlijke stap omhoog lijkt, is Ian ervan overtuigd aan te kunnen pikken en zich in het elftal te kunnen spelen”, aldus KHC. 

Met Steven Vonk en Ian van de Kolk ligt het aantal versterkingen bij KHC op vijf. Eerder werd al bekend dat Jeffrey Bos, Tim Sleifer en Hussein Raza de overstap maken van Go-Ahead Kampen naar KHC. 

Tegenover deze aanwinsten staat het vertrek van enkele spelers. Zo vertrekken Romano Luhukay, Giorney Rojer en Talha Özen. Romano Luhukay verhuist in verband met zijn werk binnenkort naar Nieuw-Dordrecht, vlakbij Emmen, en zal op zoek gaan naar een nieuwe club voor volgend seizoen. Talha Ozen is al jarenlang een vast gezicht bij KHC en heeft besloten een stapje terug te doen en op zoek te gaan naar een passende club. Ook Giorney Rojer heeft aangegeven aan het eind van het seizoen te vertrekken. Eerder maakte KHC al bekend dat keeper Arian Sevok, Saba Gwedelidze en Sertac Yilmaz na dit seizoen gaan vertrekken bij de club.


Gerard Meijeringh