Afbeelding
Foto: Tennekes

Na degradatie kan Jongman met KV DOS verder bouwen in eerste klasse

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - De korfballers van Wit-Blauw Green Organics hebben zaterdag ook het tweede degradatieduel tegen KV DOS Kampen/Veltman gewonnen. In De Reeve won Wit-Blauw met 32-22 en daarmee is KV DOS Kampen gedegradeerd naar de eerste klasse.

DOS moest een achterstand van twaalf treffers goedmaken, maar in de sfeervolle Reeve was er eigenlijk niemand die daarin geloofde. Beide ploegen hielden in het begin nog gelijke tred, maar vervolgens liep Wit-Blauw langzaam weg. Na een ruststand van 10-17 voor Wit-Blauw, hield DOS in de tweede helft de schade beperkt tot een verlies van 32-22.

Na afloop waren er geen teleurstellende gezichten bij DOS en ook geen uitbundige vreugdeuitbarstingen bij Wit-Blauw. “Of het woord degradatie deze week bij ons is gevallen? Nee”, aldus DOS-trainer Michaël Jongman. “We zijn de wedstrijd niet ingegaan met het idee dat we met 12-0 achterstonden, maar benaderd als een losse wedstrijd die we willen winnen. We kwamen goed uit de startblokken. Verdedigend deden we iets meer, maar daarna sluipt Wit-Blauw toch weer weg. Wij scoorden niet en hadden moeite met de drukpunten van Wit-Blauw. Uiteindelijk maken we 22 treffers. Daar ben ik tevreden over.” 

Volgens Jongman is degradatie niet erg voor zijn jonge ploeg. “Eigenlijk is het veel belangrijker dat ons tweede niet is gedegradeerd. Het gat met het eerste moet niet te groot worden. Met het eerste team moeten we gaan toewerken naar stabiliteit. Daar zijn we al mee begonnen”, zegt Jongman, die aangeeft dat het lastig wordt om degradatie op het veld te voorkomen. “We staan drie punten achter op ASVD. We moeten winnen van ASVD en dan ook nog ergens een bonuspunt pakken. Ga er maar aan staan.”

Wit-Blauw-trainer Pascal Zegwaard kijkt tevreden terug op beide wedstrijden. “We hebben weer ruim dertig treffers gemaakt. We hebben twee goede potten gespeeld en laten zien wie de baas is. Volgende week moeten we weer op de afspraak zijn. Bij winst kunnen we een goede stap zetten richting handhaving. Puntenverlies kunnen we ons niet permitteren.” Vlak voor tijd voerde Zegwaard nog een wissel door. Hij bracht Dylan Last, die zo even samen met zijn broer Jordy Last kon spelen. “Dat was een beloning voor Jordy. Het was mooi dat we dat konden doen.” Bij Wit-Blauw was er nog meer te juichen. Het tweede team promoveerde zaterdag naar de reserve overgangsklasse.

Gerard Meijeringh