Afbeelding
Foto: Stockfoto

Veel prijzen voor Deltaruiters

· leestijd 1 minuut Sport

IJSSELMUIDEN - Verschillende Deltaruiters zijn afgelopen zaterdag in de prijzen gevallen bij een wedstrijd voor ponyruiters in de eigen manege. Daarnaast was er succes voor de rijvereniging uit IJsselmuiden bij wedstrijden in Wezep en Zwolle. 

In de zon werd er zaterdag een springwedstrijd gehouden door de Deltaruiters voor de ponyruiters. In de klasse 50 centimeter startte Ruben Koetsier goed. Hij ging tijdens het eerste rondje met de winst naar huis. Meike Bliek wist over de twee parcoursen twee keer de tweede plek te bemachtigen.

Sherise Slendebroek sprong met haar pony Goldsberg’s Chilayne in de eerste ronde naar de derde prijs in de klasse van 60 centimeter. Minihoeve’s Alègro sprong met Sophie Post naar een tweede plek. Rosalie Verwoert startte met haar pony Nikita in de klasse van 70 centimeter. Zij behaalde de tweede prijs.

In de klasse van 80 centimeter ging de strijd verder tussen de ponyruiters. De Deltaruiters streden tegen elkaar. Zowel de eerste ronde als de tweede ronde in het parcours werd Jojanneke Slendebroek met Hertog tweede en wist Lieke Mos tijdens de eerste ronde de derde plek te bemachtigen. In haar tweede ronde heeft Lieke  Mos hard gestreden met haar pony Voice, maar pakten ze een balkje mee.

Jolijn van Niel startte met haar Haasendonck’s Ambrosius in de klasse van 1 meter. Zij wist tijdens het tweede parcours de winst te pakken.

In Wezep werd zaterdag de goed georganiseerde Bonfix Dressuur concours verreden. It’s Easy v. Everdale liep met zijn power en focus twee zeer goede proeven en zette met ruiter Jacco Doornwaard een nieuw persoonlijk record neer.  Deze combinatie was goed voor een eerste en tweede plaats in de gecombineerde Prix st Georges/ INTER 1 groep met scores van 72, en 73,8 procent.

Afgelopen zondag kwam Mayke Schutte met haar paard Climax in actie in Zwolle. Zij reed twee mooie, nette proeven. Dit werd beloond met een eerste en derde plaats. Een enveloppe met inhoud en een nieuw halster waren de buit op deze zondag.


Gerard Meijeringh