Afbeelding
Foto: Stockfoto: Gerard Meijeringh

Wilsum remiseert bij VSW

Sport

WINDESHEIM - Wilsum pakte zaterdag een punt bij VSW (2-2). “Qua uitslag ben ik daar wel content mee, maar eigenlijk hadden we moeten winnen al was dat niet verdiend geweest”, aldus Wilsum-trainer Jan van Spijker.

Hij doelde daarmee op een zeer kansrijke situatie voor Wilsum in de laatste minuut. “We gingen met drie man op de keeper af, maar speelden dat heel knullig uit”, aldus Van Spijker. Wilsum kwam in de eerste helft op een 2-0 achterstand. In de 24ste minuut werd een vrije bal geblokt door Wilsum. De bal werd opnieuw ingebracht en vervolgens kopte een speler van VSW raak bij de tweede paal. 

In de 34ste minuut sloeg VSW weer toe uit een standaardsituatie. De bal viel in de zestien. Er ontstond een klutssituatie, waarin VSW tot scoren kwam. Twee minuten later zorgde Gert Jan Sollie onbedoeld voor de aansluitingstreffer. Zijn voorzet vloog tot zijn eigen verrassing in het doel.

Na rust kwam Wilsum langszij. Noël Hofstede kopte raak uit een corner. “Dat doelpunt kwam uit de lucht vallen. VSW kreeg kansen op 3-1. Onze keeper Teko Malanda heeft ons een aantal keren gered. Maar in de slotminuut hadden we de 2-3 moeten maken al was dat tegen de verhouding in geweest”, aldus Van Spijker.

Gerard Meijeringh