’s-Heerenbroek boekt belangrijke zege in Dronten

DRONTEN - ’s-Heerenbroek heeft zaterdag de zevende zege op rij geboekt. Reaal Dronten werd met 0-1 verslagen. Gemakkelijk ging het zeker niet. “We hebben dit gevierd als een moeizame maar terechte overwinning”, aldus ’s-Heerenbroek-trainer Freddie van den Burg.

Van den Burg rekende vooraf al op een lastige wedstrijd. “Reaal Dronten is een onberekenbare ploeg die onbevangen speelt. We hebben het onszelf niet gemakkelijk gemaakt.” Hij doelde daarmee op de hoeveelheid kansen die zijn ploeg liet liggen.

’s-Heerenbroek kende een prima start. In de 13e minuut kopte Willard Visscher raak uit een corner van Jonno Pruim. Daarna liet Rob Henniphof twee goede kansen liggen. Aan beide kanten werd in de eerste helft een treffer afgekeurd wegens buitenspel.

Na rust was Reaal Dronten twee keer gevaarlijk. Vervolgens verzuimde ’s-Heerenbroek weer om de 0-2 te maken. Wim Kwakkel liet een kans liggen en een inzet van Gert Kwakkel werd gepakt door de keeper.

De treffer van Willard Visscher bleek uiteindelijk genoeg voor drie dure punten. VHK kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Wijthmen, zodat ’s-Heerenbroek is opgeklommen naar een tweede plek. De ploeg heeft evenveel punten als CSV ’28 en VHK. Daarnaast gaat ’s-Heerenbroek stevig aan kop in de derde periode. ’s-Heerenbroek heeft drie punten meer dan CSV ’28.

“We staan er goed voor en zijn hartstikke fit. De laatste weken wordt alles beslist, dan worden de prijzen verdeeld. Nu moet je er staan en dat lukt ons. Maar we moeten nog twee wedstrijden spelen en kunnen nog alles verspelen”, aldus Van den Burg.