Twee keer zilver Wiecher Dalsem

KAMPEN - Indoorroeier Wiecher Dalsem heeft vorige week twee zilveren medailles behaald bij de virtuele Spaanse wedstrijd Circuito Open de Remo Indoor (1000 en 250 meter).

Deze virtuele Spaanse wedstrijd was de laatste race van het seizoen voor Wiecher Dalsem. De Spaanse roeibond organiseerde afgelopen zaterdag de eerste race van het Circuito Open de Remo Indoor. Dat is ook een meetmoment voor de roeiselecties in Spanje.

Het zijn vier virtuele races over telkens verschillende afstanden. Afgelopen zaterdag de 1000 meter, op 1 oktober 20 minuten, 29 oktober de 6000 meter en 31 december de 1000 meter. De meest veelzijdige roeier zal dus winnen.

Wiecher Dalsem startte eerst ’s morgens op de 1000 meter. Na twee valse starts begon hij goed. Lorenzo Etxeberria, die 7 jaar jonger is dan Dalsem, nam echter al snel de leiding en pakte telkens een meter meer.

Dalsem lag na 800 meter 10 meter achter en versnelde nog flink. Exteberria kon echter ook nog wat versnellen en pakte tenslotte de winst in de eerste wedstrijd met 3.06.7 een zeer scherpe tijd.Dalsem verdiende met 3.08.3 de tweede plaats, zijn snelste seizoentijd. Met zijn vorige beste tijd van 3.08.7 werd hij in december Italiaans kampioen.

’s Middags roeide Dalsem ook nog de 250 meter sprintrace, waarbij alle veteranen boven de 30 jaar aan de start kwamen. Dit nummer is ogen dicht en op kracht rammen maar. Dalsem pakte met een persoonlijk record een verrassende tweede plaats in 40.1 achter Albert Diez 38.0.