Afbeelding
Foto: Tennekes

Meidentoernooi bij IJVV op Sportpark Den Uithoek valt wederom in de smaak

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

IJSSELMUIDEN - Bij IJVV stond afgelopen zaterdag de 6e editie van het Meidentoernooi op het programma. Dertig teams deden mee aan het toernooi, waarmee IJVV een goede naam heeft opgebouwd bij de clubs uit de regio.

Robertjan de Wilde van IJVV keek tevreden terug. “We hebben een mooi toernooi gehad met veel leuke wedstrijden. Het was een sportief toernooi. De deelnemende ploegen reageerden enthousiast. Sommige ploegen waren er al voor de zesde keer bij en vroegen al wanneer het toernooi volgend jaar wordt gehouden.”

Dit keer deden 30 teams mee. Dat hadden er 35 kunnen zijn, maar vijf teams meldden zich op vrijdag af. “Dat was wel vervelend, want daardoor moet je het hele speelschema omgooien. In de competitie hebben we het ook regelmatig meegemaakt dat teams op het laatste moment afzegden. Door corona is dat een toenemende trend geworden. Bij ons meidentoernooi kregen we er dus ook mee te maken”, aldus De Wilde. Bij het Meidentoernooi vielen verschillende teams van IJVV in de prijzen. MO 13-2 van IJVV liet zich kronen tot winnaar. Ook MO-11 van IJVV wist een eerste prijs binnen te halen. MO 16, het talententeam van IJVV met meisjes van 15 en 16 jaar, behaalden een knappe tweede plek in de MO 17-poule. “Deze meiden hebben het heel goed gedaan. Ze hebben geen wedstrijd verloren.”

Voor het eerst werd er een seniorentoernooi gekoppeld aan het meidentoernooi. Op vrijdagavond kwamen vijf vrouwenteams in actie bij een 7-tegen-7-toernooi. Het team van IJVV eindigde hier als eerste. IJVV heeft de intentie om dit seniorentoernooi te laten groeien. “Op deze manier bedienen we de totale vrouwenafdeling”, aldus De Wilde.

Gerard Meijeringh

Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00