Afbeelding
Foto: Tennekes

Burgemeester Sander de Rouwe onthult Kampenion tafeltennisrobot (5 foto’s)

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - Zaterdagmiddag 20 augustus 2022 onthulde burgemeester Sander de Rouwe de nieuwe tafeltennisrobot van tafeltennisvereniging Kampenion en mocht meteen tegen hem spelen. Dit apparaat is aangeschaft dankzij een subsidie van de gemeente uit het Ontmoetingsfonds Ontheemden en is met name bedoeld voor onze inloopmiddagen voor vluchtelingen uit Oekraïne, in de zaal van Kampenion. Hierbij een foto-impressie.

Kampenion kon de robot aanschaffen dankzij een subsidie van de gemeente uit het Ontmoetingsfonds Ontheemden. De tafeltennisrobot, door sommigen inmiddels Shorty genoemd vanwege zijn lengte, is met name bedoeld voor de inloopmiddagen voor vluchtelingen uit Oekraïne. Deze vinden al sinds begin mei plaats, elke dinsdagmiddag in de zaal van Kampenion.

Burgemeester Sander de Rouwe was uitgenodigd om de eerste bal te slaan tegen deze tafeltennisrobot. Ongeveer dertig vluchtelingen uit Oekraïne waren erbij, enkele gastgezinnen en veel leden van de tafeltennisvereniging. Voordat de eerste bal richting burgemeester kwam, waren er enkele korte toespraken. Voor vertaling werd gezorgd, vanuit het Engels. 

Robin Lieftink, de voorzitter van Kampenion, zei dat hij blij was dat er zoveel Oekraïners waren voor wie Kampenion kan zorgen dat zij kunnen tafeltennissen. “Wij zijn blij met de aanschaf van de robot waardoor er altijd doorgespeeld kan worden en er bij een oneven aantal gasten niemand aan de kant hoeft te zitten.”

Burgemeester Sander de Rouwe benoemde vooral de samenwerking tussen de verenigingen in Kampen (en Kampenion in het bijzonder) en de mensen uit Oekraïne. Hij memoreerde dat zo’n subsidie een kleine bijdrage voor de gemeente is, maar wel veel oplevert.

De onthulling gebeurde in samenwerking door de burgemeester en Inessa Yermolova, uit Oekraïne en inmiddels lid van Kampenion, en daarna zetten zij in een dubbelspel hun beste beentje voor in de strijd tegen de tafeltennisrobot. Dat burgemeester De Rouwe een aardig balletje kan slaan was al snel duidelijk. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding