´s-Heerenbroek alleen aan kop na efficiënte zege

MEPPEL - ¨Als je wint sta je twee weken alleen bovenaan.¨ Met die woorden prikkelde trainer Freddie van den Burg van voetbalclub ´s-Heerenbroek zijn spelers nog maar eens extra. Voorafgaande aan een weekend vrijaf in de competitie wist ´s-Heerenbroek zaterdag op bezoek bij Alcides daadwerkelijk te winnen: 1-2.

De zege was met name te danken aan een hoog rendement. De eerste de beste aanval werd meteen bekroond met een doelpunt. Een prima aanval met de weggestuurde Jonno Pruim als aangever en Jesper Wennemers als afmaker betekende in de vijftiende minuut de 0-1. Tot aan dat moment was Alcides de betere ploeg geweest. ´s-Heerenbroek miste nauwkeurigheid in de passing en ook na de 0-1 bleef Alcides aanvankelijk de betere ploeg, zonder dat het tot grote kansen kwam.

Na 40 minuten maakte Henri de Leeuw de 0-2 door een strakke corner prima binnen te koppen. Een mooie opsteker voor rust, mede ook omdat ´s-Heerenbroek veel op corners heeft getraind en daarvan nu de vruchten plukte.

In de tweede helft kreeg ´s-Heerenbroek nog een mooie kans via Pruim die zijn inzet bijna in de kruising zag gaan. De keeper van Alcides had echter een uitstekende redding in huis. Alcides wist in de slotfase nog terug te komen tot 1-2 en kreeg zelfs nog een kans op 2-2. ´s-Heerenbroek gaf de buit echter niet meer weg.

Van den Burg roemde de inzet van zijn spelers en sprak van een prima teamprestatie. De trainer had vooraf nog behoorlijk moeten improviseren vanwege blessures en het ontbreken van spelers die op vakantie waren of een familiefeest hadden. De spelers die er stonden, onder wie vijf jonge spelers, hielden zich echter prima staande.