Set-Up DS 1 wint opnieuw van vv Voorsterslag DS 1.

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

D.d. 21-01-2023 - Uitslag: Set-Up DS 1 - vv Voorsterslag DS 1 | 4 - 0

De dames van Set-Up mochten het opnemen tegen vv Voorsterslag DS1. Voor hun een bekend team, want men kende elkaar al van de competitie en hadden ook een bekerwedstrijd tegen hen gespeeld. Deze wedstrijd werd gewonnen met 3-0, maar Set-Up wist dat men ze absoluut niet moest onderschatten.

De eerste set werd Set-Up meteen verrast met veel prikballen van de tegenstander. Het was duidelijk dat ze deze opdracht meegekregen hadden, want de ene na de andere bal werd geprikt. Het ging gelijk op, doordat de tegenstander hier eerst best wat punten mee scoorden. Uiteraard was Set-Up gebrand om deze ballen van de vloer te halen en zelf te scoren. En met succes! 25-22.

Na deze set wist Set-Up wat men kon verwachten. Met de verdediging zat Set-Up er goed onder en de tegenstander kreeg het moeilijker. Dit kwam mede door de servicedruk die de thuisploeg bij de gasten neerlegde. Set-Up kwam goed in hun spel, het enthousiasme zat er goed in en men wist met een mooie voorsprong de set te winnen. 25-18.

De derde set begon weer goed. De pass kwam goed, hierdoor had de spelverdeler veel opties in de aanval en deze werden dan ook goed benut. Halverwege de set kwamen er een dipje, waardoor de tegenstander terugkwam. Voorsterslag had dit keer de opdracht gekregen om de ballen achterin het veld weg te leggen, maar ook deze ballen werden er goed uitgelopen. Mede door de strijdlust in de verdediging van Set-Up en het enthousiasme zag je aan het einde van de set goed volleybal 26-24.

De laatste set was magnifiek. Er werd goed eigen spel gespeeld en veel ballen van de vloer gehouden. Set-Up wist hoe de tegenstander speelde en daar kon men blokkerend en in de verdediging rekening mee houden. De ene bal na de andere werd mooi ingeslagen. Aanvallend wist de tegenstander niet meer door de blokkering heen te komen 25-18.