Set-Up DS 1 opnieuw te sterk voor Rouveen DS 1.

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

D.d. 28-01-2023 - Uitslag: Rouveen DS 1 - Set Up DS 1 | 1 - 3  Afgelopen zaterdag mochten de dames van Set-Up het opnemen tegen Rouveen DS1. Met goede moed ging men richting Rouveen om deze keer wel de volle 4 sets te spelen en te winnen.

De eerste set werd goed begonnen. Aan de IJsselmuiden kant begon men scherp en bij Rouveen slopen er wat fouten in wat Set-Up op een mooie voorsprong bracht. Deze voorsprong werd behouden tot het einde van de set. 15-25

Rouveen begon wat rommelig aan de wedstrijd, maar Set-Up moest niet achterover gaan hangen, scherp blijven op de korte ballen en de pass aan het net brengen was wat werd meegegeven om deze tweede set binnen te halen. Ook deze set wist Set-Up leuk volleybal te laten ziet en gedurende de hele set een voorsprong te behouden wat resulteerde in een 17-25 winst.

Het was nu zaak om de aandacht erbij te houden en ook deze derde set er weer vol voor te gaan. Scherp blijven, zoveel mogelijk ballen verdedigen en een sterk blok zetten is wat de taak was. Ondertussen begon Rouveen ook steeds beter te volleyballen en ging het gedurende de set gelijk op. Set-Up wist met goed verdedigingswerk en sterke aanvallen de voorsprong uit te bouwen wat resulteerde in een setwinst. 18-25

Winst was binnen, maar de vierde set moest nog beginnen. Deze set begon Set-Up wat minder goed. Rouveen zat er goed bij in de verdediging en wist voor het eerst in deze wedstrijd een voorsprong te pakken. Om en om werden de punten gemaakt waardoor het gelijk opging deze set. In de time out kreeg Set-Up van de coach mee om de punten met volle overtuiging te vieren om Rouveen te overstemmen. Dit werkte want Rouveen wist heel even niet meer wat te doen. Helaas wist Rouveen op tijd weer terug te komen en trok aan het langste eind. 26-24

Ondanks de teleurstelling van de laatste set, toch 4 punt mee naar IJsselmuiden. Volgende wedstrijd (4 februari) thuis in de Oosterholthoeve tegen Volco DS2 om 16:45 uur.