Afbeelding
Foto: Set-Up IJsselmuiden

Set-Up DS 1 uitgebekerd in een niet kansloos maar leerzaam duel.

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

D.d. 25-01-2023 - Uitslag: A.V.C’69 DS 1 - Set-Up DS 1 | 3 – 1

Eindelijk was het zover, de bekerwedstrijd tegen derde divisionist AVC Akkrum. AVC staat momenteel derde in hun eigen competitie dus voor Set-Up een mooie graadmeter of men kon tippen aan het niveau van de derde divisie.

Set-Up kreeg de opdracht mee er onbevangen in te gaan, AVC moest zich bewijzen dus aan Set-Up de taak om druk te zetten. Dit lukte de eerste set, Set-Up had al gauw een mooie voorsprong staan. De verdediging stond goed, aanvallend kwam men goed uit de voeten en er was goede service druk. Tegen het einde van set trok Set-Up toch aan het kortste eind en verloor. 26-24

Ondanks dit verlies in de eerste set had Set-Up wel het gevoel dat hier meer te halen viel. De tweede set begon echter niet scherp genoeg en al snel keek Set-Up tegen een flinke achterstand aan. De diagonaal en midden van Akkrum wisten de hoeken van het veld goed te vinden wat resulteerde in 25-16 verlies.

Om nog in de race te blijven voor de beker gaf Set-Up coach Harald aan om in de derde set voor de volle 120% te gaan en met overtuiging te spelen. Dit lukte men startte weer scherp, verdedigend werden er veel ballen gepakt en aan enthousiasme was geen gebrek. Halverwege de set kwam de voorsprong die Set-Up niet meer weggaf. 21-25 winst!

2-1 in sets en ondanks dat het inmiddels al kwart over tien s ’avonds was, had Set-Up nog wel zin om die vijfde set eruit te slepen. Toch ontbrak het aan scherpte en keek men al snel tegen een ruime achterstand aan van zeven punten. Set-Up wist tegen het einde van de set weer aansluiting te vinden. Er werd verdedigend weer veel gepakt, de blokkering kon meer de aansluiting vinden en aanvallend kwam Set-Up er ook steeds meer door. Het werd spannend aan het einde maar helaas kon Set-Up het niet afmaken. 25-22

3-1 verloren en uit de bekercompetitie. Het was een leerzame wedstrijd waarin Set-Up zeker kansen had. Set-Up heeft het niveau van de derde divisie even kunnen proeven en dat viel zeker niet tegen.