Ten Brinke Set-Up DS 1 wint streekderby van Reflex DS 2.

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

D.d. 19-11-2022 - Uitslag: Ten Brinke Set Up DS 1 - Reflex DS 2 | 4 - 0

Het is spannend boven in de competitie, na de nipt verloren wedstrijd van vorige week tegen Vonk Coevorden, moesten de Set-Up dames de nummer 1 positie inruilen voor een 2e plaats. Afgelopen zaterdag trof men de nummer drie in de competitie: Reflex dames 2, een mooie kans om in deze derby de koppositie terug te pakken!

Coach Harald zette Set-Up voorafgaand aan de wedstrijd op scherp, wilde men winnen dan moest iedereen de vier sets volle bak blijven gaan. Reflex is een team met veel ervaren speelsters, die het Set-Up al meerdere keren knap lastig hadden gemaakt. Set-Up begon goed, de servicedruk lag er gelijk op en al snel stond er 5-0 op het scorebord. Reflex kwam goed terug en lang ging het gelijk op in de eerste set. De beleving zat er bij beide teams goed in, toch kon Set-Up op het eind een gaatje slaan en wonnen deze set met 25-22.

Door naar de tweede set, ook hierin was het stuivertje wisselen. Nadat Set-Up een paar punten uit was gelopen kwam reflex goed terug met een service serie waar de thuisploeg moeilijk antwoord op kon geven. Na een time-out wist men weer wat er te doen stond. Er werden harde ballen aangevallen en ook blokkerend werden de punten meegepakt waardoor Set-Up de set naar zich toe kon trekken 25-20 winst.

De derde set was er eentje voor in de boeken. De verdediging stond geweldig te passen, blokkerend werden de punten gepakt, aanvallend de deuken in de vloer geslagen en ook met de serve kon Set-Up druk zetten. Reflex had hier geen antwoord op en met de duidelijke cijfers van 25-13 sloot Set-Up de set af!

Nu Set-Up eindelijk sinds dit seizoen weet dat men ook een vierde set kan winnen werd er met veel enthousiasme gestart. Lange rally’s werden er gespeeld en beide teams lieten mooi volleybal zien. Af en toe verloor men de scherpte en focus op de wedstrijd. Niet alleen Set-Up maar ook de scheids deed hierin mee, uiteindelijk kon Set-Up richting het einde van de set doorpakken en met een goede service druk en scherpe verdediging sloot men deze set en de wedstrijd af met 25-22!

4-0 winst in de derby en de koppositie terug in de competitie! We willen het vele publiek dat aanwezig was bedanken voor jullie enthousiasme en support!