Wedstrijd DO25-1 HCK zondag 19 maart
Wedstrijd DO25-1 HCK zondag 19 maart Foto: A. Zwakenberg

HCK dames overtuigende winst op Meppeler HV

Sport Ingezonden

KAMPEN – DO25-1 van Hockey Club Kampen pakte afgelopen zondag winst op de wedstrijd tegen DO25-1 van Meppeler HV. Ze wisten in de dertiende minuut op voorsprong te komen met 1-0, en eindigden de pot met een uitslag van 8-0.

Na een spannende wedstrijd tegen Salland op 12 maart die uiteindelijk resulteerde in 3-2 verlies, wisten de dames van HCK dit weekend wel de winnende punten mee te nemen. In het eerste kwart van de wedstrijd tegen Meppel leek het een gelijkwaardige wedstrijd, waarbij enkele minuten voor het fluitsignaal de 1-0 voorsprong werd gepakt door een doelpunt van De Boer.

Ook in het tweede kwart pakten de dames stevig door met drie doelpunten. Na de rust volgde het derde kwart, waarin ook drie doelpunten vielen en ook in het laatste kwartier van de wedstrijd werd gescoord. Wie in welke minuut heeft gescoord, waren de dames zelf op een gegeven moment ook kwijt. Wel weten we dat er uit diverse linies doelpunten gevallen zijn. Spitsen De Boer en Stolk, middenvelders Rook en Siebrand en verdediger Van der Velde wisten de keeper dit keer te passeren. De invallende keeper van het team uit Kampen heeft echter een minder spannende wedstrijd beleefd, en heeft geen enkele bal hoeven aanraken.

Aanstaande zondag staat DO25-1 weer om 11:30 op het veld in Kampen tijdens een wedstrijd tegen Zwolle DO25-2. Hier hopen ze de stijgende lijn door te pakken.

Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 9 uur geleden
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 11 uur geleden
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 14 uur geleden