Diesel dames 1 komt laat op gang, maar wint toch!

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

D.d. 11-02-2023 - Uitslag: vv Meppel AZ DS 1 – Set-Up DS 1 | 2 – 3
Meppel staat op de 3e plek in de competitie, dus als taak om zo veel mogelijk punten mee naar IJsselmuiden te nemen. Na vorige week wist Set-Up 1 ding zeker: vandaag scherp beginnen. Het werd Set-Up wat dat betreft niet makkelijk gemaakt, want de coaches Remco en Joffrey mochten de eerste set niet het veld op om ons te coachen. Ze waren namelijk iets later dan verwacht aanwezig, waardoor Set-Up het de eerste set zelf moest doen.

Vanaf het eerste punt werd Set-Up vol onder druk gezet. Het was duidelijk dat Meppel revanche wilde nemen op de vorige keer. Men had veel moeite met de enorme servicedruk van de tegenstander waardoor er geen controle was op eigen spel. Set-Up kwam deze set niet verder dan 13 punten.

Remco en Joffrey mochten nu eindelijk het veld betreden en kwamen meteen met goede verbeterpunten. Serverend moet men Meppel meer onder druk zetten, want met de laffe balletjes uit de eerste set zou men de wedstrijd niet kunnen winnen. Set-Up dacht even terug aan vorige week, toen men de eerste set ook dik onderuitging en de wedstrijd daarna volledig kon omdraaien. De coaches maakten de tactische keuze om Sanne continu aan het net in te brengen. Dit zo vaak dat de coach van Meppel niet meer kon tellen en zijn team niet meer wist waar ze de ballen moesten slaan. Tactisch plan geslaagd: 22-25

1-1 in sets, dus alles is weer mogelijk. Met dezelfde opstelling en dezelfde instelling begon Set-Up aan de belangrijke derde set. De punten werden om en om verdeeld, waardoor de spanning zich opbouwde. Bij een stand van 23-23 lukte het Set-Up niet om de ballen af te maken. Kansen waren er zeker, maar mede door veel eigen foutjes verlies met 25-23

Set 3: De vechtlust nam toe en tegen het einde van de set werden punten gevierd alsof men al kampioen was. En dat is precies de Set-Up kracht: vechten voor elk punt! Dat lukte deze set! Men wist de tegenstander op alle fronten onder druk te zetten. 20-25

Set-Up had zich niet voor niets teruggevochten in deze wedstrijd, dus wilde men winnen ook! Met dezelfde vechtlust als waar de vorige set mee geëindigd was ging Set-Up verder. De paniek bij de tegenstander was bij het eerste punt al zichtbaar toen Sanne er meteen werd ingewisseld. Set-Up scoorde punt voor punt, waardoor er een enorm gat ontstond. Dit gaf Set-Up niet meer uit handen. 7-15

3-2 winst! Nu op naar de belangrijkste wedstrijd van het seizoen! Zaterdag 18 februari speelt Set-Up DS 1 tegen de nummer 2 van dit moment: Vonk/Coevorden DS 1. De wedstrijd begint om 16:45 in de Oosterholthoeve!