Set-Up DS 1 binden ook Volco DS 2 aan de zegekar.

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

D.d. 04-02-2023 - Uitslag: Set Up DS 1 - Volco DS 2 | 3 - 1
Vandaag mocht Set-Up DS 1 het opnemen tegen de meiden uit Ommen. Het is een sterk team dat de laatste tijd veel punten naar hen toe wisten te trekken. Voor de maximale aantal punten moet er hard worden gewerkt. Joanne kon het vandaag helaas niet redden om bij de wedstrijd te zijn, daarom zijn Christy en Debbie ook meegekomen om ons team te versterken.

In het begin begon Set-Up al niet sterk, waardoor men al gauw een achterstand had van 5 punten. Volco begon met een sterke serve, waar Set-Up even geen antwoord op had. Door de achterstand kon Volco makkelijk de druk bij Set-Up neerleggen. Halverwege de set kwam Set-Up toch nog weer wat terug, maar later in de set gaf men dit weer weg aan de tegenstander. 13-25

Door even een goede peptalk en de dames tegen zichzelf, dat dit veel beter moest, ging men met volle moed de tweede set in. Helaas dacht de scheidsrechter even de regels te gaan veranderen, waardoor Set-Up gelijk al een punt tegen kreeg door een “vak fout.” Na even overleg met de scheids ging men toch maar door met de set waar de druk nu neer te leggen bij de tegenstander en de punten weer gescoord konden worden. De pass kwam goed aan, waardoor het spel goed verdeeld kon worden. Set winst Set-Up 25-16.

Na de tweede set had Set-Up het zelfvertrouwen weer helemaal teruggewonnen. De set begon sterk met een serve druk bij de tegenstander. Door zelf weinig fouten te maken en de serve goed te houden kregen Set-Up al snel een grote voorsprong. Halverwege de set viel helaas de libero van de tegenstander uit, waardoor zij met Volco niet meer mee kon spelen. Het was even puzzelen bij de tegenstander, waar Set-Up goed gebruik van heeft gemaakt. 25-7

De vierde set liep gelijk op tot halverwege de set. Door zelf de punten te scoren en het de tegenstander moeilijk te maken kon Volco niet meer zo gemakkelijk punten scoren. Het spel kon goed verdeeld worden waardoor het blok beter weggespeeld kon worden. De aanvallers hadden meer ruimte en maakte hier goed gebruik van. En als mooie afsluiting mocht Debbie uit dames 2 het laatste punt maken waardoor Set-Up de wedstrijd won met 3-1. 25-16

Volgende week mag Set-Up het opnemen tegen de nummer 3 uit de competitie, namelijk vv Meppel AZ DS1.