Set-Up DS 1 wint overtuigend in Nieuwleusen.

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

D.d. 25-04-2023 | Uitslag: Flash Nieuwleusen DS 3 – Set-Up DS 1 | 0 - 4
Vandaag mocht Set-Up DS 1 het opnemen tegen Flash Nieuwleusen DS 3, de hekkensluiter van de competitie. Dat zegt niet zo veel; de vorige wedstrijd tegen Flash was een lastige, waarin Set-Up zelfs een puntje had laten liggen. Dat zou vandaag niet gebeuren!

De opdracht van de coach was helder: Eigen spel spelen, eigen dingen goed doen en een feestje bouwen. Zogezegd, zo gedaan. De eerste set startte men scherp. Set-Up had servicedruk, de passes lagen goed, blokkerend zat Set-Up er lekker bij en ook aanvallend maakte men de punten. 14-25

Ondanks de waarschuwing dat men set 2 opnieuw scherp moest starten en niet verslappen, lukte Set-Up dit niet. Set-Up keek al snel tegen een achterstand aan door een goede serviceserie van Flash. Set-Up maakte te veel eigen fouten. Na wat wissels en time-outs aan de IJsselmuiden kant lukte het om dit toch nog om te draaien. Verdedigend haalden men alles van de vloer en Set-Up wist bij de tegenstander de gaatjes te vinden. 22-25

De derde set was Set-Up weer scherp. Door veel servicedruk liep men al snel uit. In de verdediging werd hard gewerkt, de spelverdeler kon alle opties bedienen en aanvallend werden mooie ballen gescoord. 14-25

De vierde set was een kopie van de derde. Set-Up liet Nieuwleusen niet meer dichtbij komen. 15-25.

De feestvreugde werd nog groter toen bekend werd dat de directe concurrent, Coevorden DS 2 punten had laten liggen bij Voorsterslag. Hierdoor heeft Set-Up hun koppositie versterkt! Nog 2 wedstrijden te gaan, waarvan de eerste volgende week zaterdag, 1 april om 13:00 tegen S.V.I. in Zwolle Zuid.

Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 18 uur geleden
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 20 uur geleden
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 23 uur geleden