Afbeelding
Foto: Set-Up IJsselmuiden

Set-Up DS 1 had even nodig om op stoom te komen.

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

D.d. 18-03-2023 | Uitslag: Set Up DS 1 – Sleen DS 1 | 4 - 0
Afgelopen zaterdag mocht Set-Up het weer opnemen tegen Sleen DS 1. Dit team kenden men al uit de eerste helft van de competitie. Na het verlies vorige week in Kampen ging Set-Up met nog meer strijd de wedstrijd in. De 1e plaats op de ranglijst moest natuurlijk behouden blijven. En dat is gelukt!

De eerste set ging Set-Up er volle moed in, ook bij deze wedstrijd had Harald gezegd dat Set-Up, Sleen niet moest onderschatten. En direct bleek dit uit een goede serve van de tegenstander. Set-Up kwam in het begin van deze set wat onder druk te staan, maar wist dit toch om te draaien naar een goed spel 25-21.

De tweede set had Set-Up beter door hoe de tegenstander speelde. Af en toe een prik bal en veel diagonaal gespeelde ballen wist men goed op te pakken. Ook met het blok wist Set-Up goed geslagen ballen neer te halen. Als tip van Harald kwam om de buiten op te bouwen en dat was niet voor niks. De blok hing diagonaal waardoor de balletjes prachtig in de rechtdoor geslagen werden 25-12.

Ook de derde set ging de thuisploeg goed verder, Set-Up wist de tegenstander onder de 10 punten te houden. De strijdlust was enorm aanwezig en niet alleen bij Set-Up, maar ook het publiek deed fantastisch mee. Wederom zat Set-Up er passend, blokkerend en aanvallend goed bij. Ook de service druk wist men goed te behouden waardoor de tegenstander niet veel opties had 25-9.

En dan de laatste set, de tegenstander was nog niet klaar en streden hard om toch nog een setje binnen te halen. Door een aantal verkeerde serves aan Set-Up kant, haalde de tegenstander dus ook een aantal punten binnen. Na de nadruk op een goede serve in de time-out, draaiden het weer volledig om. Er kwam een prachtige serie aan serves aan Set-Up kant waardoor men ook deze set binnenhaalde 25-18.

Volgende week zaterdag uitwedstrijd en dan tegen Flash Nieuwleusen DS 3 om 17.00 uur.