Deze of vergelijkbare kledingzakken worden huis-aan-huis verspreid voor de kledingactie van de SAP en SPGIJ
Deze of vergelijkbare kledingzakken worden huis-aan-huis verspreid voor de kledingactie van de SAP en SPGIJ bron: VPGO

Volop actie bij de Zwartendijkruiters

· leestijd 1 minuut Sport


KAMPEN – Stichting Aangepast Paardrijden ’de Zwartendijkruiters’ heeft op dit moment twee acties lopen. Inwoners van Kampen en omstreken worden gevraagd mee te helpen om het paardrijden mogelijk te houden voor gehandicapten, veelal jongeren.

Allereerst komen de ruiters van de SAP natuurlijk zelf in actie tijdens lessen en wedstrijden. Zij genieten van de omgang met en het rijden op de paarden. Tegelijk leren ze er veel van en doen ze conditie op. Bij de SGPIJ (IJsselmuiden) zijn het veelal ruiters met een lichamelijke beperking en bij de SAP veelal met een geestelijke beperking. Het bestuur en andere vrijwilligers spannen zich in om dit alles te faciliteren en mogelijk te houden. Daarvoor is nu een kledingactie gestart en doet de SAP mee aan de Rabobank Club Support Actie.

Textielinzameling
Er staat altijd een kledingcontainer voor de SAP in de manege aan de Zwartendijk Tevens wordt jaarlijks een kledingactie georganiseerd waarvoor de gemeente vergunning verleent. Inwoners van Kampen, IJsselmuiden, Hasselt, Zwartsluis en Genemuiden vinden deze week een speciale inzamelzak op de deurmat. Met het verzoek om al het oude textiel in te leveren en daarmee het paardrijden voor gehandicapten te ondersteunen: de rijverenigingen en de VPGO (Vereniging Paardrijden Ondersteuning) waarbij twaalf stichtingen in de regio zijn aangesloten.

Huis-aan-huis

Begin deze week zijn de zakken huis-aan-huis verspreid in Kampen en eind deze week worden ze weer opgehaald. Datzelfde geldt voor IJsselmuiden, een paar dagen later. Bij vragen kan men mailen naar kledinginzameling@VPGO.nl of bellen naar 053-4339690. De opbrengst wordt verdeeld onder alle leden. Als de zak niet opgehaald wordt, mag men een berichtje sturen naar DeZwartendijkruiters.voorzitter@outlook.com.
De opbrengst van de kleding die aan de Zwartendijk wordt ingeleverd, komt volledig ten goede van de SAP. Hiervoor staat er het hele jaar door een zwarte container bij het Hippisch Centrum Kampen, in de manege van de SAP, halverwege de Flevoweg en de Cellesbroeksweg tegenover Buijert.

Clubsupport
Zoals in eerdere jaren, doet SAP ’de Zwartendijkruiters’ ook nu weer mee aan Rabo ClubSupport. Samen met NOC*NSF en LKCA biedt Rabobank het programma Rabo ClubSupport aan dat bestaat uit de Stemcampagne en de Ondersteuning. Met de Stemcampagne kiezen de Rabobankleden welke lokale clubs hun stemmen verdienen. Aan de hand van het aantal stemmen, ontvangen clubs een steuntje in de rug. Stemmen voor de Zwartendijkruiters kan op deze pagina. Zoals de paarden van de SAP niet graag stil staan, zo zijn ook de ruiters, de vrijwilligers en het bestuur dezer weken volop in actie.

Sportdag van het Ichthus College bij de SAP (archieffoto)


auteur:

Maarten van Gemert

Afbeelding
Geen Rijkssubsidie voor gebiedsontwikkeling 'Bij de Bovenkerk' Algemeen 7 dec., 11:45
Afbeelding
Plannen voor werkschuur op plek voormalige kerk Jehova's Getuigen in het Groene Hart Algemeen 7 dec., 11:42
Afbeelding
Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in Kampen Algemeen 7 dec., 11:39