Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Kunstgras steeds meer in trek bij particulieren en bedrijven

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Een achtertuin inclusief een verzorgd gazon is steeds meer in trek bij huiseigenaren. Dit heeft alles te maken met kunstgras. Daarnaast kom je kunstgras ook vaak tegen bij sportclubs, bedrijven en overheidsinstellingen. Hoe komt het dat kunstgras in een aantal jaren steeds populairder is geworden en wat betekent dit voor jouw tuin? We leggen je graag uit waarom kunstgras bijzonder is en welke voordelen dit biedt. 

Kunstgras voor een fris en groen gazon
Kijk je om je heen, dan kan je niet ontkennen dat kunstgras een populair alternatief is voor natuurlijk gras. Je komt het werkelijk overal tegen! Dit lijkt logisch, want kunstgras verzekert je te allen tijde van een fris en groen gazon. Kunstgras verkleurt niet en is hartstikke duurzaam. Een kunstmatig gazon is namelijk perfect bestand tegen allerlei weersomstandigheden. Droom je ook van een grasveld waar je blij van wordt? Stap vooral over op kunstgras en verdiep je in alle voordelen! Tevens is een kunstgras tuin makkelijk te onderhouden en blijft jaren mooi.

Welke voordelen biedt kunstgras nog meer?
Kunstgras is dus duurzaam en verzekert je van een groene tuin, maar welke voordelen biedt een kunstgrasgazon nog meer?

  • Kunstgras kan prima tegen spelende kinderen, zwembaden, klimtoestellen en tuinmeubilair;
  • Kunstgras gaat tientallen jaren mee;
  • Kunstgras is verkrijgbaar in allerlei kleuren;
  • Kunstgras verkleurt niet en dus ben je altijd zeker van een stralend gazon;
  • Kunstgras bevat geen pollen en dit is ideaal voor mensen met hooikoorts of een allergie.

Op welke manier onderhoud je kunstgras?
Beschik je over een kunstgrasveld? Dan hoef je nauwelijks tijd te besteden aan het onderhoud van je gazon. Dit is bij een natuurlijk gazon wel anders. Naast maaiwerkzaamheden ben je ook tijd kwijt aan bemesting. Bij langdurige droogte is het belangrijk om echt gras te voorzien van water. Doe je dit niet, dan ontstaan er allerlei kale plekken. Van al dit soort werkzaamheden heb je bij kunstgras geen last van, want je hoeft het gazon slechts af en toe te borstelen met een bezem. En bij goede installatie van kunstgras heb je ook geen last van woekerend onkruid.

Kunstgras zelf leggen
Ben je volledig overtuigd en stap je het liefst vandaag nog over naar kunstgras? Een uitstekend idee! Bereken hoeveel kunstgras je nodig hebt voor je tuin en zorg tevens voor een goede ondergrond. Een kunstgrasgazon aanleggen doe je makkelijk zelf, maar let er wel op dat je ook de drainage goed regelt. Brekerzand is de ideale ondergrond voor kunstgras. Op die manier heb je bij een fikse regenbui geen last van plassen in je grastapijt. Ga direct aan de slag en geniet op korte termijn van een strak en groen gazon!