Afbeelding
Foto: Aangeleverd

De snelste manier om een autoverzekering af te sluiten

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Iedereen die in Nederland een auto heeft, moet deze laten verzekeren. Daarmee voorkom je dat je onverwacht voor hoge kosten komt te staan wanneer je iemand anders schade hebt toegebracht. Een ongeluk zit in een klein hoekje, dus er hoeft maar iets te gebeuren en je maakt een kras op iemands auto, of je rijdt een deuk in iemands bolide. Heb jij nog geen goede verzekering voor je auto? Dan is het tijd om even te kijken wat jij het beste kunt nemen. Er zijn diverse opties beschikbaar zodat je altijd een pakket kunt kiezen dat naadloos bij jouw situatie aansluit. Bovendien kun je je online auto verzekeren waardoor je in een paar minuten heel veel risico’s kunt uitbannen. 

De voordelen van een verzekering 

Een verzekering voor je auto is niet alleen verplicht, het is voornamelijk heel handig. Met een goede verzekering loop je namelijk niet het risico dat je veel geld moet betalen om herstel als gevolg van een auto-ongeluk te vergoeden. Als jij namelijk tegen iemands wagen aanrijdt, moet jij de schade vergoeden. Dit kan al snel in de kosten lopen en die kun je voorkomen wanneer je een WA-verzekering afsluit. De basisverzekering is voornamelijk bedoeld om anderen kostenvrij te maken. De schade die jij aan je wagen oploopt, wordt niet vergoed wanneer je een basisverzekering hebt. Wil je daarom een uitgebreider pakket, dan is de WA+ verzekering wellicht interessant.

De WA+ verzekering dekt meerdere vormen van schade 

Schade aan je auto kun je op meer manieren oplopen dan enkel door een aanrijding met een ander voertuig. Zo komt het bijvoorbeeld ook regelmatig voor dat je een loslopend dier aanrijdt. De schade die in dat geval ontstaat, kun je laten vergoeden wanneer je een WA+ verzekering hebt. Ook ben je met deze verzekering verzekerd van het feit dat schade als gevolg van brand of diefstal vergoed wordt. Valt er een steentje op je ruit en laat dit een grote ster achter? Dan kun je ook deze schade laten herstellen op kosten van je verzekering. Wat echter niet vergoed wordt, zijn de kosten die jij aan je wagen moet maken om schade als gevolg van een aanrijding te herstellen.

Alle risico’s uitgebannen: de allriskverzekering

Wanneer je wilt dat alle vormen van schade worden vergoed, dan is de allriskverzekering alles wat je nodig hebt. Met deze verzekering wordt ook de schade aan jouw wagen vergoed. Dat maakt dit pakket heel interessant voor mensen die een nieuwe auto hebben, dat wil zeggen een wagen van maximaal zes jaar oud. Mocht je meer willen weten over alle opties, kijk dan eens op de site van Univé. Hier kun je ook gelijk een verzekering afsluiten zodat je binnen een paar minuten goed verzekerd de weg op kunt gaan.

Afbeelding
24 verenigingen uit Kampen op pad voor Grote Clubactie Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Expositie van prints van werken van Van Gogh Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester en wethouders laten regionale stem horen tijdens 'Laat ons niet in de St(r)eek' - evenement Algemeen 10 uur geleden