IJVV uit de startblokken met overtuigende zege op Heerde

IJSSELMUIDEN - IJVV is zaterdag goed uit de startblokken gekomen. De eerste krachtmeting van het nieuwe seizoen werd met 4-1 een eenvoudige prooi voor de IJsselmuidenaren. Tegenstander Heerde werd al snel onder druk gezet, al wisten de gasten na een 2-0 achterstand nog wel terug te komen tot 1-2 (tevens de ruststand) en was het in het begin van de tweede helt de betere.

Gedurende de eerste 25 minuten speelde IJVV met veel druk naar voren. Waar IJVV in voorgaande duels, in de poulefase van de districtsbeker, tegen betere tegenstanders moeite had om grip te krijgen op het middenveld lukte dat nu wel. Heerde werd gedongen de lange bal te hanteren en IJVV wist die vaak te onderscheppen.

Jarein Schepers bracht IJVV op een 1-0 voorsprong. Hij vond de verre hoek op aangeven van de doorgebroken Luc Kalter die de bal terug legde. Kalter maakte zelf de 2-0, nadat IJVV in een klutssituatie een bal wist te heroveren.Nick Wijenberg bracht namens Heerde de spanning terug door een vrije trap van een medespeler tot doelpunt te verheffen. Deze treffer bleek wel een tik voor IJVV. Het team moest zich weer even herpakken. Dat lukte, maar in het eerste kwartier van de tweede helft was het Heerde dat aandrong en de sluitpost van de IJsselmuidenaren behoedde zijn team in die fase voor een achterstand.

IJVV overleefde en wist vervolgens de tegenstander de genadeklap uit te delen. De 3-1 viel uit een aanval waarbij Wellenberg met een steekpass Schepers bereikte. Diens inzet werd geblokt, maar in de herkansing was Bas Broekhuizen wel succesvol. Schepers maakte het feest compleet door in de 77e minuut de 4-1 te maken. IJVV-trainer Erwin Brem toonde zich na afloop een tevreden man. Brem: “Ik bel heel blij met de uitslag, maar vooral ook met het vertoonde spel met veel beweging, diepgang en druk op de tegenstander. In het eerste kwartier van de tweede helft hadden we het heel lastig en had Heerde ook zomaar op 2-2 kunnen komen. Over negentig minuten gezien was dit niettemin een heel verdiende uitslag.”