Avontuur van nacompetitie voorbij voor IJVV

VRIEZENVEEN - IJVV is zaterdag in de eerste ronde van de nacompetitie gesneuveld. Tegenstander en gastheer DOS ´37 bleek te sterk. De ploeg uit Vriezenveen wist in de eerste helft te overtuigen (ruststand 2-0), maar zag IJVV door een schitterende treffer van Job van den Berg vlak na rust de aansluitingstreffer maken. Daarna werd het veel meer een wedstrijd, maar gescoord werd er niet meer.

DOS ´37 schoot uit de startblokken. Shakki Mohamed mocht opkomen en buitenom gaan. Hij vond Ronald te Morsche die de bal in de tweede minuut binnenkopte. Dat was het scenario waar vooraf voor was gevreesd.

IJVV had de handen vol aan de tegenstander. Behalve Mohamed, die veel gevaar stichtte en na een half uur spelen ook de aangever was van het tweede doelpunt van Te Morsche, was ook de vlugge Senna Silva van der Veen een handenbinder. Van der Veen wist de bal knap bij Hidde Boers te krijgen die de paal raakte. Waar IJVV daar van geluk mocht spreken had het pech met de 2-0. Dat wil zeggen dat aan die treffer een overtreding vooraf ging die onbestraft bleef.

Hoewel DOS ´37 de bovenliggende partij was, kreeg ook IJVV een paar mogelijkheden, waaronder een schot van Lenhard de Velde en een kopbal van Van den Berg. Na rust ontvouwde zich een wedstrijd die meer in evenwicht was. Waarbij IJVV dus al snel kon juichen. Jamal Arouch gaf een diepe bal op Van den Berg die de bal, na een stuit, voortreffelijk binnenschoot.

Met hoger druk zetten en doordekken wilden de IJsselmuidenaren de duimschroeven aandraaien. Dat zorgde voor meer dreiging. Ook DOS ‘37 deed, hoewel veel minder dominant dan in de eerste helft, van zich spreken met onder meer een bal op de lat. De Vriezenveners hielden bovenal stand en kunnen zich opmaken voor de tweede ronde, een wedstrijd tegen DOS Kampen.

Voor IJVV zit het seizoen erop. Emiel Diender, voor wie dit zijn laatste wedstrijd was als hoofdtrainer van IJVV, baalde na afloop. “Er zijn trainers die meteen kunnen relativeren, maar bij mij zal dit nog even duren. Dan zal wel het besef komen dat we uiteindelijk toch een goed seizoen hebben gevoetbald waarin we onze doelstellingen hebben gehaald.”