Politieachtervolging eindigt in crash met drie doden bij Kampen (video)

· leestijd 1 minuut 112

KAMPEN - Bij een frontale aanrijding tijdens een politieachtervolging op de N50 bij Kampen zijn woensdagavond drie personen om het leven gekomen. Of één van deze personen de persoon was die achtervolgd werd door de politie, kan de politie op dit moment nog niet zeggen.

De politie van eenheid Noord Nederland kreeg woensdagavond rond half zeven de melding binnen van een geweldsincident in het Groningse Bedum. Wat er daar precies gebeurd is, is op het moment van schrijven van dit artikel nog niet bekend. De politie heeft tegenover RTV Noord laten weten dat de enige verdachte van dat incident op de vlucht is geslagen. Hij werd even later op de A6 in Flevoland gezien, waarna de politie van eenheid Midden Nederland de achtervolging in heeft gezet. Daarbij sloot ook de politiehelikopter vanuit de lucht aan.

Op de N50 bij Kampen ging het vervolgens helemaal mis ter hoogte van de Eilandbrug. Twee voertuigen kwamen met elkaar frontaal in aanrijding. Een van de twee voertuigen is daarbij in brand gevlogen en volledig uitgebrand. De hulpdiensten werden massaal gealarmeerd: er werd opgeschaald naar ‘grote hulpverlening’, waardoor er in totaal drie blusploegen, een hulpverleningsvoertuig en twee waterwagens gealarmeerd werden. Ook werd de traumahelikopter vanaf vliegveld Eelde opgeroepen, maar deze is uiteindelijk niet meer ter plaatse gekomen.

De politie kan op dit moment nog geen informatie verschaffen over de omgekomen inzittenden van de voertuigen. De politie meldde rond tien over twaalf dat drie personen om het leven zijn gekomen bij het ongeval. De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekend.  Het Team Forensische Opsporing Verkeer (voorheen de VOA) is ter plaatse gekomen om uitgebreid sporenonderzoek te doen. De N50 is in beide richtingen urenlang afgesloten geweest tussen Kampen en Ens.

Bron tekst: Stefan Verkerk.

Nick de Vries