Afbeelding
foto kampen.nl

GBK wil grootste partij worden

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Gemeente Belang Kampen (GBK) heeft in zijn najaarsvergadering het bestuur van de partij uitgebreid van 3 naar 5 personen. De uitbreiding is nodig omdat er de nodige commissies aangestuurd moeten worden in de komende tijd. Die commissies gaan zich bezig houden met promotie, het verkiezingsprogramma en het vaststellen van een kandidatenlijst.

“Het bestuur is uitgebreid met de bestuursleden Jacob Hakvoort en Arno Scheltinga. Daarnaast heeft Herman van Veen het penningmeesterschap overgenomen van Piet Bergstra. Het bestuur heeft daarmee `nog meer kennis en ervaring binnengehaald”, aldus GBK-wethouder Albert Holtland. Samen met Hans ter Haar (voorzitter) en Gerrit Koops (secretaris) worden de verkiezingen nu voorbereid. De partij heeft momenteel bijna 75 leden. Dat komt volgens de fractie mede door de lage contributie van 1 euro per jaar. De huidige raadsleden en wethouder dragen voldoende af aan de partijkas om de contributie blijvend laag te kunnen houden. De opkomsten tijdens leden- en fractievergaderingen zijn groot. GBK zal zich ook de komende verkiezingen weer inzetten op de lokale identiteit, dichtbij de Kamper samenleving en het opkomen voor de plaatselijke belangen.

In 2006 werd GBK opgericht en is momenteel de tweede grootste partij in Kampen. GBK zal ook bij de komende verkiezingen weer vol inzetten op het bereiken van haar potentiële kiezers via de social media kanalen. Albert Holtland: “Dit werkt veel beter dan een middagje op de Oudestraat een flyer uitdelen. Het contact via social media is intensiever en uitgebreider dan even een vluchtig woordje op de Oudestraat. Maar we zullen zeker niet onzichtbaar zijn in de aanloop naar de verkiezingen in januari en februari 2022”.

GBK wil in 2022 de grootste partij worden. In veel andere plaatsen zijn de lokale partijen al de grootste politieke stroming. Dat zal in 2022 in Kampen niet anders zijn naar de mening van GBK.

Fred Sollie