Afbeelding
Pixabay

GBK komt op voor slachtoffers toeslagenaffaire

Algemeen

KAMPEN - In navolging van de gemeente Utrecht heeft Gemeente Belang Kampen (GBK) het college gevraagd om de 14 Kamper slachtoffers van de toeslagenaffaire tegemoet te komen door hun eventuele gemeenteschulden kwijt te schelden en hen de compensatie van 30.000 euro volledig te laten houden. 

“Dat zou een goede stap zijn na een dramatische gevolgen die deze affaire had voor de betrokkenen”, aldus Piet Bergstra van de GBK. “Je kunt je niet voorstellen hoe erg het voor betrokkenen moet zijn geweest. De demissionaire regering heeft hen laten vallen. We moeten deze mensen helpen waar we kunnen”. GBK heeft ook gevraagd om de compensatie eventueel voor te schieten, mocht die voor 1 maart nog niet uitbetaald zijn.

Wethouder Van der Sluis is op zoek is gegaan naar de Kamper slachtoffers van de toeslagenaffaire. Er is een meldpunt ingesteld waar zij zich kunnen melden. De slachtoffers kunnen bijvoorbeeld ook problemen hebben met huisvesting, inkomen, zorg of de opvoeding van kinderen. GBK hoopt dat alle betrokkenen snel bekend zijn. “Dan kunnen zij worden geholpen en met een schone lei beginnen”. Het meldpunt is bereikbaar via info@financienopkoers.nl.

Fred Sollie

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.