Afbeelding
BrugMedia

Column Ondernemen in Kampen: Winkels mogen weer een béétje open!

Algemeen

De ellende is bijna voorbij, zei afgelopen maandag iemand tegen me. Dat is een hele positieve kijk op de nabije toekomst. Natuurlijk mogen de winkels voorlopig nog niet echt open, maar er mag wel weer afgehaald worden bij de winkels. Bij de winkels en dus niet in de winkels.

Er moet overigens ook nog altijd telefonisch of via de sites besteld worden en dan mag het 4 uur later afgehaald worden. Natuurlijk blijven vrijwel alle winkels ook gewoon de door u gewenste producten thuis bezorgen. Pakken dat desgewenst in als cadeautje en doen er een leuke strik om. Heeft u iets nodig van meerdere winkels, dan is het zelfs mogelijk om het in één keer te laten bezorgen. Dat is zowel voor u handig als voor de bezorgers van de verschillende winkels. Wanneer afhalen weer mogelijk is kan dit op dezelfde wijze onderling geregeld worden. U besteld koffie bij de Eenhoorn, een stukje kaas bij het Kaaspakhuis en een lekker flesje wijn bij Post. U wilt dat graag aan het einde van de middag ophalen. Dan is het toch heerlijk dat u dat in een keer kunt afhalen bij één van deze bedrijven? Samen maken we het makkelijker en leuker.

Pas echt leuk wordt het natuurlijk weer wanneer de winkels en horeca weer open mogen en we weer lekker kunnen rondneuzen in al die gezellige bedrijven van onze mooie binnenstad. Dat we weer lekker een terrasje kunnen pakken. Weer eens gezellig kunnen bijkletsen met mensen die we nu al maanden niet hebben gezien en gesproken. Ik ga zelf met een flink aantal ondernemers afspreken. Om hen te bedanken voor de samenwerking. Meer nog dan ooit, in deze moeilijke periode, staan veel ondernemers voor hun collega’s klaar. Niet alleen het welgemeende ‘dank je’, maar ook plannen maken voor de toekomst zal op tafel komen, bij een dampende kop koffie of een lekker biertje, afhankelijk van het tijdstip waarop de afspraak plaatsvind. Aan de slag met de binnenstad van Kampen in tijden van Corona en tot ver daar na.

Wil jij hier over meepraten en meedoen? De ondernemersvereniging van de Kamper Binnenstad krijgt een nieuwe boost. Op 8 februari 2021 komen de leden digitaal bijeen, kiezen een bestuur en doen de plannen voor beleving en levendigheid uit de doeken. Samen op de BOK! Doe jij ook mee?

Nardus Koster

OVK Kampen