Afbeelding
foto gcijsseldelta.nl

Samen aan de slag voor een groene buurt

Algemeen

KAMPEN - Groene Loper Kampen houdt woensdagavond 3 maart een digitale bijeenkomst voor bewoners die aan de slag willen met het vergroenen van hun straat of buurt. Het vergroenen van de eigen straat fleurt volgens de organisatie de buurt op en heeft een positief effect op de gezondheid van de bewoners. “Groen zorgt voor droge(re) voeten na een flinke regenbui, biedt onderdak aan allerlei nuttige dieren en brengt verkoeling op warme zomerdagen”. 

Groene Loper Kampen is een nieuw initiatief dat samen met bewoners uit Kampen en omgeving de buurt wil vergroenen. Denk aan geveltuinen, stoeptuinen, een buurtboomgaard, insectenhotels of bloemenlinten. Groene Loper Kampen wordt ondersteund door Gemeente Kampen en het programma Natuur voor Elkaar (Provincie Overijssel).

Bewonersbijeenkomst

Op woensdagavond 3 maart organiseert Groene Loper Kampen om 19.30 uur een digitale bijeenkomst voor bewoners die interesse hebben om samen met anderen hun buurt te vergroenen. Tijdens deze bijeenkomst bedenken ze samen welke vergroeningsacties ze kunnen gaan opzetten. Met deze input wordt een actieplan gemaakt. Belangstellenden kunnen zich via www.groeneloperkampen.nl aanmelden voor de bijeenkomst. 

Fred Sollie

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.