Afbeelding
foto aangeleverd

Valentijnstaart voor Kamper BOA’s

Algemeen

KAMPEN - Ter gelegenheid van Valentijnsdag ontvingen de BOA’S van de gemeente Kampen een taart uit handen van D66-fractievoorzitter, Gerben Wijnja. D66 Kampen wil daarmee de handhavers van de gemeente Kampen in het zonnetje zetten.

De BOA’s (Buitengewoon Opsporingsambtenaar) in Kampen handhaven veelal gemeentelijke regels. Naast bijvoorbeeld parkeren, huisvuil en hondenoverlast, kwamen daar het afgelopen jaar ook de verschillende coronamaatregelen bij. De gemeentelijke BOA’s werken daarbij nauw samen met het lokale politieteam en ook stadstoezicht. 

Volgens Gerben Wijnja zijn de BOA’s erg belangrijk, met name in deze coronaperiode. “De BOA’s verdienen ons respect en waardering. Heel regelmatig krijgen zij gemopper of zelfs erger over zich heen. En door corona zijn de ‘lontjes korter’. En natuurlijk vindt niemand het leuk als hij of zij door een BOA terecht wordt gewezen en soms zelfs een bekeuring krijgt. Maar door hun werk blijft de gemeente op orde en gezond. Ik vind het belangrijk om die waardering vandaag te laten zien.”

In het coronanieuws van het afgelopen jaar zijn BOA’s veel bekender geworden. Het D66-raadslid is daar blij mee: “Ik denk dat veel mensen niet wisten hoe belangrijk deze mensen zijn. Goed dat zij én hun werk eens meer in de schijnwerpers staan.” 

Met de jaarlijkse Valentijnstaart wil de lokale afdeling van D66 telkens een groep mensen in het zonnetje zetten die iets bijzonders hebben betekent voor Kampen. Zo kregen eerder Weg van Kunst en het Samenwerkingsverband Brunnepe deze Valentijnsverrassing.

Fred Sollie

Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 13 uur geleden