Deze bijdrage van Raadspraat is geschreven door Kees Posthumus, Raadslid ChristenUnie.
Deze bijdrage van Raadspraat is geschreven door Kees Posthumus, Raadslid ChristenUnie. Aangeleverd.

Raadspraat ChristenUnie: Zondagsopenstelling

· leestijd 1 minuut Politiek

Het raadswerk is zelden saai. Tijdens onze laatste raadsvergadering ging het er weer bijzonder aan toe. Aanvankelijk bespraken we, gelet op de wat lege agenda, het belang van streektaal. Mooi hoe dat bij iedereen verschillend ervaren wordt. Maar aan het eind kwam er nog een Motie Vreemd aan de orde. Een wel heel bijzondere motie: we moeten de winkels allemaal maar openstellen op zondag, om zo ondernemers meer ruimte te geven in deze corona-tijd. 

Klinkt natuurlijk sympathiek, ondernemers helpen, maar dit voorstel kon op eigenlijk geen enkele steun rekenen. (Alleen van de indieners D66 en de VVD, red.) En terecht natuurlijk in de ogen van de ChristenUnie. We willen ondernemers van harte ondersteunen, en doen dat ook al, maar niet op deze manier. Wij hebben als raad destijds een zorgvuldig proces doorlopen over het openstellen van supermarkten op zondag, en de ChristenUnie was en is daar steeds heel duidelijk in. Zondag is een rustdag. En toch is het dan bijzonder om te zien hoe partijen nu ineens woorden gebruikten als “’een walgelijk voorstel” en andere krachttermen. 

Maar ook blijvende verwondering over (christelijke) partijen, die destijds toch echt vóór openstelling van de supermarkten op de zondag waren. En nu tegen deze motie stemmen. Bijzonder hoe zaken soms lopen… De ChristenUnie was en is consistent in haar keuzes en principes. Zowel lokaal als landelijk. Want het zal u niet ontgaan zijn: Deze week Tweede Kamer verkiezingen. Als ChristenUnie Kampen deden ook wij mee aan de campagne, hopend op een mooi resultaat voor onze collega-politici in Den Haag. 

Helaas kan niet alles, maar op veilige afstand en in een heel klein gezelschap bracht Stieneke van der Graaf, nummer 6 op de kieslijst van de ChristenUnie, onlangs een bezoek aan Kampen. Stieneke is geboren in onze buurgemeente Zwartewaterland, en vertegenwoordigt heel sterk de belangen van onze regio. Zij zet zich enorm in voor de speerpunten van de ChristenUnie. Zo brachten we met Stieneke een bezoek aan de voormalige HBS, te ontwikkelen voor zorgwoningen. Dit project past prachtig in het streven van de ChristenUnie om waardig ouder te kunnen worden. Als politica uit onze omgeving kan en zal zij de belangen van dergelijke initiatieven voor ons in Kampen vanuit Den Haag uitstekend dienen. Principieel en oprecht. Wijzelf doen dat natuurlijk ook voor u lokaal en Stieneke van der Graaf landelijk. 

Mocht u dus nog een stemadvies nodig hebben: Stieneke van der Graaf, nummer 6 op de lijst van de ChristenUnie, is buitengewoon betrokken op onze mooie stad.

Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 13 uur geleden
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 15 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Afbeelding
Koggejournaal: Nieuw Vaarseizoen Algemeen 27 mrt, 15:46
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41