Afbeelding
foto aangeleverd

Rotary Kampen ondersteunt Stichting Voedselbos met bomen

Algemeen

KAMPEN - Rob Alferink, Tjiebe Hennephof en Aart Kleijer hebben op maandag 15 maart namens de Rotary club Kampen twee bomen gepland in het voedselbos. Een oud-Hollands sterappelboompje en een Reine Claude (pruim). Rotary Club Kampen heeft de Stichting Voedselbos als goed doel omarmd na een presentatie van Hanjo IJkhout, een van de initiatiefnemers.

De Stichting Voedselbos maakt in het Groene Hart van Kampen een voedselbos van zo’n halve hectare achter de huidige skatebaan. Het terrein is door vrijwilligers inmiddels geruimd en schoongemaakt. Samen met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, wordt nu een plantengemeenschap gecreëerd met planten, bomen en struiken met een zeer groot aantal eetbare soorten. Rotary Club Kampen ondersteunt dit initiatief door het schenken van enkele bomen. 

Door de aanleg van een voedselbos wil men het stadspark aantrekkelijk maken voor recreatie en vergroening van de stad bevorderen. Het is een bos in wording. Onderwijs en opvoeding krijgen een belangrijke plaats, men hoopt daarvoor een ontmoetingsruimte en werklokaal te kunnen realiseren met een oude spoorwegwagon. Kinderen, leerlingen van scholen kunnen in het voedselbos dan oogsten en vruchten verwerken door jam, chips en taarten te maken. De leden van de Rotary Club Kampen hopen de eerste vruchten daarvoor te kunnen plukken. 

Wie de activiteiten van Stichting Voedselbos wil steunen als vrijwilliger of door het doneren van planten, bomen, struiken of andere materialen, kan terecht op de Facebookpagina van Voedselbos & Natuurspeelplaats Kampen.