Afbeelding
Foto: Mooi Media.

Column: “Lid Ambassadeursnetwerk Regio Zwolle…!”

· leestijd 1 minuut Algemeen

Groot nieuws, Regio Zwolle beschikt sinds eind januari 2021 over een enthousiaste groep “Ambassadeursnetwerkers Regio Zwolle”. Met een bijzondere online kick-off sessie ging woensdagmiddag 27 januari jl. het op dat moment ruim 15 personen tellende Ambassadeursnetwerk van start. 

Vanuit diverse bedrijven uit de “groot” Regio Zwolle werden vrouwen en mannen geïnstalleerd om daar waar het van pas komt als ambassadeur op te treden voor Regio Zwolle. Kampen maakt ook onderdeel uit van de Regio Zwolle, dat zich onder meer uitstrekt van Dronten, Emmeloord, Urk via Kampen naar Zwolle, Ommen, Hardenberg en nog diverse steden meer. Totaal zijn er ruim 22 steden aangesloten bij Regio Zwolle. Het doel van het ambassadeursnetwerk is om waar mogelijk meer verbinding te leggen vanuit binnen- en buitenland naar de Regio Zwolle. Het uitermate interessante vestigingsklimaat voor bedrijven in de Regio Zwolle onder brede aandacht brengen, contacten leggen tussen bedrijven en overheid met als doel om meer bedrijven naar onze regio te halen. Daarmee werkt Regio Zwolle volop aan werkgelegenheid en zet de regio ook in op zo veel mogelijk binding en behoud van mensen voor de regio. Inmiddels zijn er ook al weer “nieuwe” ambassadeurs aan het Regio Zwolle netwerk toegevoegd, het is dus een bloeiende dynamische groep ondernemers, die enorm breed in de samenleving actief zijn en veelal over grote regionale, nationale en internationale netwerken beschikken. Zelf houdt ik mij met name bezig met de Agro en Food sector. 

De afgelopen maanden is en word er, aan de Agri & Food sectortafel Regio Zwolle, door een grote groep “Verborgen Kampioenen” hard gewerkt aan de Agri & Food Actieagenda. Wat is er nodig om de Regio Zwolle voor Food professionals aantrekkelijker te maken, interessant te houden en zo veel mogelijk nieuwe werkers in de Agri & Foodsector aan te trekken. Samen met sectortafel aanjager Lotte van Hal en mede bestuurlijk kartrekker Karin Pullen van het Zone College mag ik als bestuurlijk kartrekker namens ondernemers in de regio meewerken aan de Sectortafel Agri & Food. De Foodsector is een enorm dynamische sector waar ook veel bedrijven in de Regio Zwolle actief in zijn, verdeeld over diverse uiteenlopende deelsectoren. Teveel om hier te benoemen, maar ook goed online te vinden via de diverse websites van bijvoorbeeld Regio Zwolle Steden zelf. Door energieke samenwerking te stimuleren tussen onderwijs, ondernemers, overheden en onderzoek, ontstaan er weer mooie nieuwe verbindingen met volop kansen voor alle betrokkenen en belangrijker nog ontstaan er weer nieuwe initiatieven, contacten en perspectieven op de arbeidsmarkt. Meer informatie kun je vinden op de websites regiozwolle.info en upgradejezelfregiozwolle.nl Indien je naar aanleiding van deze column nog vragen hebt, dan weet je mij te vinden. Regio Zwolle is er voor iedereen en Kampen is er bij!

Hartelijke Groet, Jan Groen, directeur Green Organics Groep Dronten, www.greenorganics.nl en directeur Conburtions Kampen, www.conburtions.nl.

Afbeelding
24 verenigingen uit Kampen op pad voor Grote Clubactie Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Expositie van prints van werken van Van Gogh Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester en wethouders laten regionale stem horen tijdens 'Laat ons niet in de St(r)eek' - evenement Algemeen 17 uur geleden