Afbeelding
foto Harro Pruijssen

ChristenUnie wil betere openingstijden voor zwembad De Steur

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - De ChristenUnie heeft bij de voorbereiding voor de Europese aanbesteding voor zwembad De Steur ingezet op betere openingstijden voor de recreatieve bezoekers en is kritisch geweest over de tariefbepaling. 

Een veelgehoorde klacht is de geringe openingstijden voor recreatief zwemmen, vooral op momenten dat recreatieve bezoekers graag gebruik wil maken van het zwembad. Daarom heeft de ChristenUnie het college verzocht om de huidige openingstellingsuren als ondergrens te stellen bij de aanbesteding. Daarnaast heeft de fractie voorgesteld om de openingstijden op woensdag voor de recreatieve bezoeker te verruimen tot tenminste 17.00 uur en in het weekend tot tenminste 16.30 uur. Deze voorstellen zijn door het college overgenomen. Geïnteresseerde exploitanten komen met een exploitatievoorstel voor de periode van 1 januari 2022 tot en met 31 december 2031. Een commissie gaat de exploitatievoorstellen beoordelen. Dan wordt duidelijk in hoeverre de voorstellen voldoen aan het programma van eisen zoals vastgesteld door de gemeenteraad.

Tarieven 

Harro Pruissen van de fractie vertelt: “Dat het zwembad de inwoner van de gemeente Kampen meer geld zal gaan kosten moge duidelijk zijn, hoe graag wij dit ook anders hadden gezien. Opmerkelijk vinden we dat de exploitant wel de tarieven voor de recreatieve gebruiker zelf mag bepalen, maar geen voorstel mag doen voor het verenigingstarief. Aan het huidige verenigingstarief mag niet getornd worden. We zijn van mening dat de exploitant de ruimte moet krijgen om zelf een voorstel te doen voor de tarieven voor alle gebruikers van het zwembad. Wij hopen dat de toegangskaartjes niet duurder zullen worden voor de (recreatieve) gebruiker. We vinden dat de exploitant wel een voorstel mag doen voor het tarief voor recreatief zwemmen en het verenigingstarief. Dit wil niet zeggen dat het verenigingstarief duurder zou moeten worden. We vinden dat de nieuwe exploitant moet onderzoeken wat realistische en marktconforme tarieven zijn. Om dit op voorhand al vast te stellen, vinden we opmerkelijk. We hebben geprobeerd met een amendement het raadsvoorstel te wijzigen. Helaas was hiervoor geen meerderheid te vinden.” 

Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00