Afbeelding
foto aangeleverd

UIT Vormingsjaar vanaf september ook in Kampen

Algemeen

KAMPEN / ZWOLLE - Een nieuwe samenwerking tussen Youth for Christ Zwolle en Kampen brengt het UIT Vormingsjaar in Kampen. Een tussenjaar waarbij leren in de praktijk voorop staat.

Het UIT Vormingsjaar is tussenjaar voor jongeren tussen 16 en 23 jaar die hun examens hebben gehaald of gestopt zijn met hun studie. Het is een tussenjaar waarin jongeren praktisch aan de slag gaan en leren van uitdagingen tijdens stages in hun kerk en bij een maatschappelijke organisatie in hun eigen woonplaats. Om de jongeren daarbij te ondersteunen krijgen ze één dag per week training en persoonlijke coaching. Het geeft jongeren de kans om te ontdekken wat belangrijk voor hen is, waar hun hart ligt en waarin ze als mens het verschil willen maken.

Oud-studente Harmke Buijs (19) hierover: “UIT heeft me veel meer gebracht dan ik van tevoren gedacht had. Ik ben enorm gegroeid als persoon. Ik weet veel beter hoe ik in elkaar zit en durf daar ook voor uit te komen. Ik geef eerder mijn grenzen aan en bij het maken van keuzes blijf ik meestal ook niet meer besluiteloos.”

Vanaf september zullen Youth for Christ Zwolle en Kampen samen optrekken om zo ook in Kampen het UIT Vormingsjaar aan te bieden. Voor meer informatie: www.uitjaar.nl 

Afbeelding
herdenkingsconcert 4 mei in Grote of Andreaskerk Hattem Cultuur Ingezonden 16 uur geleden
Afbeelding
Opening 'De Laatste Dag van Jo Leo Snoep' in het Stedelijk Museum Kampen (3 foto's) 3 foto's instagram 19 apr, 20:58
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44