Afbeelding
Robert Westera

Voorrondes van Kunstbende Overijssel via livestream te volgen

Algemeen

ZWOLLE - De voorrondes van Kunstbende Overijssel 2021 worden op 25 en 26 juni in Poppodium Hedon te Zwolle gehouden. Ruim 70 jongeren in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar doen er aan mee. Het jonge talent is te supporten via kunstbende.nl/overijssel-live. 

Op vrijdag vindt de categorie DJ plaats van 19.00 tot 21.30 uur en op zaterdag de categorieën Dans, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater van 11.00 tot 20.45 uur. Alles kan en alles mag tijdens de voorronde, zolang de act maar zelfbedacht en zelfgemaakt is. Tijdens de pauzes in de zaal wordt er in de Radiostudio van Poppodium Hedon live radio gemaakt waarbij jongeren en juryleden aanschuiven voor interviews.

De 1e prijswinnaars van de voorronde mogen hun talent opnieuw laten zien tijdens de Kunstbende Finale op 2 oktober in Amsterdam. Daarnaast krijgen de 1e, 2e én 3e prijswinnaars uit alle categorieën een opbouwend feedbackrapport van de jury, een individueel coachingstraject en een prijzentas met vrijkaarten, oefenruimtetijd, optreedmogelijkheden en goodies, gesponsord door Overijsselse partners.

Twee deelnemers komen uit Kampen en IJsselmuiden: Dani Zwiers (14) uit Kampen is al door naar de finale in de categorie Influencer, doet nog met een Theater act mee en is deze dag het gezicht op de socials van Kunstbende Overijssel. Matthijs Wieten (19) uit IJsselmuiden doet voor de 2e keer mee aan muziek en zal als jongerenambassadeur helpen het radioprogramma aan elkaar te praten.

Kunstbende 
Kunstbende is hét platform voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar die zichzelf willen ontwikkelen op creatief gebied. In het voortraject kunnen jongeren door middel van gratis workshops en open podia kennismaken met een discipline, zichzelf ontwikkelen en andere jongeren ontmoeten die met hetzelfde bezig zijn.