Afbeelding
Unsplash.

Roggebotsluis mag verwijderd worden

Algemeen

DEN HAAG – De Raad van State heeft vandaag goedkeuring gegeven aan het projectplan voor de verwijdering van de Roggebotsluis en de bouw van een nieuwe brug. De Raad verwierp de bezwaren die waren ingediend door de eigenaren van Strandpaviljoen At Sea en de voormalige eigenaar van een woning in de omgeving.

De bewaren van de voormalige eigenaar van de woning aan de Flevoweg zijn niet-ontvankelijk verklaard. De Raad heeft ze opzij gelegd, omdat de eigenaar geen belang meer heeft bij deze zaak. Hij heeft zijn woning al verkocht. De eigenaar zei zelf dat hij nog wilde opkomen voor het belang van de nieuwe eigenaar. Maar dat is niet mogelijk. Volgens de Raad is ook niet gebleken dat hij door het projectplan schade heeft geleden.

Het strandpaviljoen aan de Drontermeerdijk zal volgens de Raad maar beperkt last hebben van het project en dan alleen nog maar tijdens de uitvoering daarvan. Als de verwijdering van de sluis en de verlegging van de weg met een nieuwe brug zijn voltooid, zal het strandpaviljoen gewoon goed bereikbaar zijn van alle kanten.

Volgens de Raad staat de uitvoering van het werk los van het gerealiseerde project en de gevolgen daarvan. De betrokken overheden moeten wel goed kijken of de uitvoering van het werk veel omzetschade zal opleveren. En dat valt volgens de Raad erg mee. Het restaurant wordt maar door twee weekendafsluitingen getroffen. Bovendien moet de aannemer in overleg met het restaurant afspraken maken zodat het zo goed mogelijk bereikbaar blijft.

De Raad heeft met de goedkeuring van het projectplan ook andere besluiten die nodig zijn voor uitvoering goedgekeurd. Het werk kan dus beginnen.

Nick de Vries

Nick de Vries

Geert Leurink en Gertjan van der Weerd.
Gratis voorstelling in Stadsgehoorzaal Kampen: Artiesten eren slachtoffers nationaalsocialisme met muzikale presentatie Algemeen 1 mei, 08:00
Johannes van der Stouwe en Johan van der Kolk zetten hun handtekening onder de samenwerking.
Brugmedia neemt Nieuwsbode en Zwartsluizer Reclameblad over Algemeen 30 apr, 20:00
Afbeelding
Organisaties, meld je aan voor de vrijwilligersmarkt Algemeen 30 apr, 16:34