Afbeelding
beeld aangeleverd

Meedenken over het Kamper Leefstijlakkoord

Algemeen

KAMPEN - Nadat Kampen in 2019 het Kamper Sportakkoord lanceerde, wordt dit in 2021 uit gebreid naar het Kamper Leefstijlakkoord. Doel van het leefstijlakkoord is om inwoners gezonde(re) keuzes te bieden en te laten maken, waardoor ze minder ziek worden, minder zorg nodig hebben en het goede voorbeeld geven aan hun kinderen.

Het Leefstijlakkoord is gericht op thema’s als het tegengaan van alcoholgebruik, roken en overgewicht en mentale/fysieke gezondheid. Samen met alle partners gaat Kampen voor een commitment vanuit de gehele samenleving en legt de gemeente verbindingen tussen verschillende domeinen.

Organisaties die bezig zijn met het stimuleren van een gezonde leefstijl voor inwoners uit de gemeente Kampen en mee willen denken en doen in het nieuwe Kamper Leefstijlakkoord 2021-2024, kunnen zich aanmelden voor de digitale startbijeenkomst op dinsdag 29 juni van 15.00 tot 16.00 uur. Tijdens deze bijeenkomst worden ideeën gepresenteerd en met elkaar gesproken om uitdagingen op het gebied van een gezonde leefstijl op te halen. Aanmelden via g.vanolst@kampen.nl (link volgt na inschrijving).