Sander Rouwe werd tijdens de presentatie bijgestaan door zijn vrouw (foto), oudste dochter en pasgeboren zoontje.
Sander Rouwe werd tijdens de presentatie bijgestaan door zijn vrouw (foto), oudste dochter en pasgeboren zoontje. Foto Tennekes

Beoogde nieuwe burgemeester Sander de Rouwe blij met ‘mooiste meisje van de klas’

Algemeen

(door Nick de Vries)

KAMPEN - Het mooiste meisje van de klas. Alsof je haar hart hebt weten te winnen. Zo voelt het volgens Sander de Rouwe nu hij als de nieuwe burgemeester van Kampen is voorgedragen. Jarenlang reed de Bolswarder politicus als hij op vakantie ging langs Kampen en iedere keer zei hij tegen z’n gezin: ooit word ik burgemeester van die gemeente. In oktober komt die hartewens uit. 

De pas veertigjarige CDA-man werd vrijdagmiddag door de raadscommissie aan de pers gepresenteerd. Als hij op 1 oktober door de commissaris wordt beëdigd, is hij de jongste burgemeester die Kampen ooit gehad heeft. Hij geeft er zijn baan als gedeputeerde in de provincie Friesland voor op, maar daar hoefde hij geen moment over te twijfelen. “Burgemeesters zitten vaak lang in Kampen, dus zo’n post komt zelden vrij”, vertelt Rouwe. “Ik dacht: het is nu of straks als ik Abraham ben.”
Hoewel Rouwe zelf geboren en getogen Bolswarder is, voelt hij een nauwe verbondenheid met Kampen vanwege het gedeelde hanzeverleden. “De Hanze staat voor mij voor verbinding en voor lef. Als kind was ik altijd gefascineerd door de oude landkaarten met een stukje land en daarbuiten monsters getekend. Die monsters staan symbool voor het onbekende. De Hanze staat voor mij dus voor mensen die open staan voor het onverwachte. Dat spreekt mij aan. Ik ga van een Hanzestad over naar een Hanzestad XXL.”

Afbeelding
Afbeelding

Nick de Vries

Nick de Vries